Youri +(update)

Youri van Gelder maakte enige tijd terug een mooie come-back: op ringen.
Diezelfde van Gelder maakte korte tijd geleden een terugval: cocaine.
Dit bij elkaar opgeteld gaf de KNGU aanleiding tot wat nu al een schoolvoorbeeld wordt genoemd: hoe moet ik geen persconferentie organiseren.

Had dit voorkomen kunnen worden?
Ja. De dokter had een voorschrift kunnen geven dat Youri niet kon deelnemen aan het WK in eigen land.
Of. De coach had Youri terug kunnen trekken.
nog beter:
Youri had zich zelf terug moeten trekken.

Maar ..............
er was al een eerder signaal namelijk dat Lotto ook de sponsor van Van Gelder een jeugdkamp 'vanwege weinig inschrijvingen' afgelastte. Dus er was al contact geweest met de hoofdsponsor van het gymnastiek verbond, zo lijkt. Dit stodn dus ook gelijk in de T.


Was het naief om de turner op zijn woord te geloven?
Daar lijkt het wel op. Iemand die al jaren gebruikt is niet zo maar genezen. Remi Lens kan daarover mee praten maar is door de turnbond min of meer kalt gestelt. Ieder die wel eens met een verslaafde in aanraking is geweest hoe makkelijk ze de buitenwereld een rad voor de ogen kunnen draaien en geheel in hun eigen werkelijkheid opgaan.


Van Gelder werd dinsdag uit de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen gezet wegens 'medische redenen van persoonlijke aard.' Het lijkt bijna of de KNGU weinig heeft geleerd van de eerdere affaires met Youri van Gelder. Met als dieptepunt de persconferentie.

Het is einde oefening voor Youri van Gelder. Ruime amplitude zou de turn commentator zeggen. Helaas gaf deze uitslag de doorslag tot het einde van een loopbaan. De persoon van Gelder zal nog heel wat werk moeten verzetten om clean door het leven te gaan. En de vraag is of de brede schouders de weelde kunnen dragen van vrijheid. Inmiddels zijn zowel zijn werkgever, als zijn sponsor afgehaakt en zal hij het vooral zelf moeten doen. Met als eerste stap: hulp vragen. Maar na deze dagen is wel duidelijk dat deze EHBO niet van de KNGU komt.

een dag later in VK. wat beter verwoord:
http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6908/Yuri//

Comments

Popular Posts