blatter


Foto: (c) Marino Azevedo / Divulgação: renovatie maracana vordert gestaag.

De voorbereidingen op het wereldkampioenschap voetbal van 2014 in Brazilië gaan FIFA-voorzitter Sepp Blatter niet snel genoeg. De Zwitserse bewindsman maande het Zuid-Amerikaanse land maandag tot opschieten met de bouw van stadions.
,,We zitten drie jaar voor het toernooi. Zuid-Afrika was destijds verder. We moeten maar hopen op een beetje geluk, want nu gaat het niet zo snel'', verwees Blatter naar de mondiale titelstrijd van vorig jaar.
Blatter maakt zich vooralsnog met name zorgen over de Confederations Cup die een jaar voor het WK moet plaatsvinden in Brazilië. ,,Als ze zo doorgaan, zijn er in 2013geen wedstrijden in Rio de Janeiro en Sao Paulo."


Boter op je hoofd. Ijs op je hoofd. Of: hoofd in de wolken. Blatter neemt het niet zo nauw met de werkelijkheid. Laat zich eerst van alles voorspiegelen en laat zich feteren. Nu de problemen zichtbaar worden is hij er ook weer bij. Hij maakt zich zorgen. Nou dat had hij zich bij de toewijzing ook al kunnen bedenken. Maar gezien de dikke winst die de FIFA het afgelopen jaar boekte zijn de krokodilletranen zo opgedroogd hier aan de Copa Cobana. Net als het ijs of de boter.


op globo news lees ik
O presidente da Fifa alertou que, se os preparativos não se acelerarem de forma significativa, "corre-se o risco de que nem Rio de Janeiro ou São Paulo possam organizar partidas", já que não haverá estádios adequados para recebê-las.

Questionado se uma solução para o Brasil seria reduzir a quantidade prevista de estádios, Blatter disse que o atual número (12) é adequado.

- O que precisam fazer é ter pressa e acelerar os preparativos. A Copa do Mundo é amanhã, e os brasileiros pensam que é depois de amanhã - declarou.

Comments

Popular Posts