asfalt

De afgelopen weken heeft het een aantal keren behoorlijk geregend. Het is onvoorstelbaar hoeveel water er in een korte tijd kan vallen. Ook is het verbazingwekkend hoe groot de kracht van het water is. Binnen no time staat een straat blank. Door het glooiende karakter is het onder aan de helling dan ook hommeles. Logisch. Minder logisch op het eerste gezicht is het ontstaan van gaten in de weg. Zo maar. Door onzichtbare waterstromen slaan zo maar stukken asfalt weg. Of gaat het water verbindingen aan met de onderlaag en zakt het asfalt spontaan weg.
Dus zie je in de voorbije dagen overal takkenbossen, latten met linten in de weg opduiken om gaten te markeren. Overdag zie je dat maar als het donker is een stuk minder. Het aantal ongelukken in regenbuien maar ook daarna is ontelbaar.
Het rijden in de regen is al gevaarlijk omdat er modderstromen en waterstromen over het asfalt kolken maar wat er onder water aan de hand is zie je niet. Dus is het voorzichtig zijn. Even door een plas crossen is niet aan te raden. Net als in Qatar heb je dan zo maar een berg klei onder de wagen die je er niet een twee drie afgeikt krijgt. Gelukkig is het vandaag een dag met mooie wolkenluchten en ziet het er niet naar uit dat het gaat regenen. Ik geef als de plaatselijke Pelleboer: een zes en half met advies: neem toch maar een plu mee voor de zekerheid.

Comments

Popular Posts