santos fc






(c)GL2011 gerard lenting

Naar een echte braziliaanse voetbalwedstrijd geweest. Wat maakt het een
echte braziliaanse cq zuid amerikaanse wedstrijd. Nou ten eerste het stadion dat in een volkbuurt ligt en waar in de voortuinen en in garages op wedstrijddagen broodjes, drinken of clubspullen worden verkocht. Zo'n stadion waar je dicht op het veld zit ook. Ook qua interieur gebouwd op zuidemarikaanse maten dus overal bukken en of je kop stoten. De wedstijd was een thuiswedstrijd van Santos.

DE club van Pele. Geboren in de Minas Gerais maar een hele lange tijd bij deze club gespeeld. Een club met traditie dus ook. http://www.santosfc.com.br/historia/idolos/

En nu met de jonge rijzende ster, spelend onder nummmer elf: neymar Neymar da Silva Santos Júnior) Hij debuteerde in maart 2009 in de hoofdmacht van Santos FC. Verlengde vorig jaar augustus zijn verbintenis tot aan de zomer van 2015!

Gisteravond was hij een handen en voetenbinder voor de verdediging van Botafogo. Twee man konden hem middels overtredingen en terechte gele kaarten met moeite in bedwang houden. In de eerste helft met pijn en moeite. Maar het eerste kwartier van de tweede 45'minuten was he over. Twee goals van Santos een van Neuymar zelf en een assist.

na afloop een tradiotioneel broodje beenham en een biertje. Zo hoort dat volgens onze begeleider JP. en het smaakt nog bter als je gewonnen hebt glunderde hij.

Comments

Popular Posts