droom

vroeger droomde ik wel eens over hoe het zou zijn als je rijk was.
dan kon je reizen, naar verre oorden, prachtige vacanties houden in luxe hotels en was er geld in overvloed. het dagobert duck idee, gecombineerd met het zwitserleven gevoel en een vleugje geluk.
ondertussen weet ik dat het veel meer op durven ondernemen en goed je vermogen beheren aankomt. dus achterover leunen is er niet bij.
de laatste quote 500 bevestigd dit nog maar eens. http://www.quotenet.nl/quote500/

de rijken zijn weer 10% rijker (300 zagen hun vermogen toenemen en de ander e 200 gingen er op achteruit) en de ondergrens om op de lijst te komen is weer opgehoogd. de hoogste ondergrens in de geschiedenis van de rijkenlijst: €55 miljoen maar liefst.

Op 347 (gestegen van 401)staat "Arnie". Ik zag hem ooit hockeyen op het kopje nu heeft Reinout Oerlemans: €83 miljoen euro (maar nog belangrijker het vermogen steeg met +22,1%).

De jongste rijke is een voormalige voetballer: Marc Overmars, met 32 jaar. Hij heeft zijn geld in de voetballerij gemaakt toen er nog in guldens werd gehandeld maar maakt zijn vermogen door actief te handelen in vastgoed.

Onze honkballers werden wereldkampioen maar Andrew Jones (New York Yankees) is met zijn 33 jaar een kampioen op de sporterslijst met miljoenen: geschat 55 miljoen euro.

Bedragen waar ik van duizel en nog nooit van gedroomd heb.

Comments

Popular Posts