tank-machine- lokomotief? T.T. thomas de trein.



Iedere dag verschijnt hij trouw op de baan. Soms met zijn vrouw, maar meestal alleen. De ene dag doet hij discuswerpen en kogelstoten, dan valt hij slechts op door afentoe een oerkreet. De andere dag loopt hij rondjes.
Hij heet Paul en werkte eerder bij een internationaal bedrijf waardoor hij erg goed Engels spreekt. Als een van de weinigen hier in Uberlandia. Hij werkt erg consciëntieus zijn trainingen af. Uiterst gedisciplineerd want hij traint alleen. Soms geef ik hem een tip of hij vraagt een werptrainer om advies. Meestal is hij in zijn eentje aan de slag.
Als hij gaat lopen dan gaat het niet van zelf. Waar zijn lichaam bij het werpen past zit het in de weg bij het hardlopen. Zijn brede rug dwingen de ellebogen naar buiten, zijn armen zijn in een hoek vastgezet omdat de biceps verder buigen tegengaat, zijn voeten plaatst hij in een breed spoor omdat de boven benen schuren en de knieen kraken onder het hele gewicht aan spiermassa. Al in het eerste rondje loopt het gezicht rood aan. Toch blijft zijn korte haar keurig in de scheiding als zweet gaat gutsen. Het is zwoegen met een grote Z.
Als hij langs komt in baan acht is hij niet te missen. Hij heeft niet alleen de hele baan nodig met zijn brede schouders maar hij blaast iedere vierde pas heel hard uit. PFFFOE. PFFOE klinkt het in het begin maar gaandeweg wordt het PFOEHOEHOE! Als het uitblazen drie passen duurt. Ronde na ronde sjokt hij door. Hij is zwaar en heeft het zwaar. Maar iedere dag is hij er weer. Zeker als er een wedstrijd voor veteranen aan komt. Dan is er iedere training kogel. Dus ook na het lopen.
Het is Thomas de Trein in levende lijve. Hij schuift alles opzij en dendert door. De stoom uit zijn oren maar met een glimlach om de mond. Thomas de stoomlocomotief is een populair televisieprogramma van Britt Allcroft voor peuters en is gebaseerd op de boeken van Wilbert Vere Awdry . De serie gaat over de avonturen van een familie pratende treintjes op het niet-bestaande eiland Sodor. De hoofdrolspeler is de jonge stoomlocomotief Thomas.
Iedere keer als Paul voorbij komt hoor ik Erik de Zwart die op Nickelodeon de stem van Thomas deed. Thomas op weg naar een nieuw avontuur. TSJOE TSJOE………….

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_and_Friends

Comments

Popular Posts