kruidnoten met chocolade


Okkie Pepernoot

De chocoladekruidnoot dreigt de traditionele gewone kruidnoot de komende Sinterklaas van de troon te stoten als meest verkochte strooigoed.
Er is een nek-aan-rek race gaande tussen de verschillende soorten kruidnoten, aldus de marktleider in strooigoed: van Delft*.

GL: dus smaken van diverse soorten kruidnoten. Maar wat zit er nog meer in strooigoed: pepernoten en schuimpjes.

“In 2010 werd een recordaantal van 3,15 miljard kruidnoten verorberd, dat was 8,4 procent meer dan een jaar eerder De opmars van de chocolade kruidnoot liet zich vorig jaar al duidelijk in de cijfers zien. De verkoop steeg met 36 procent tot 373 miljoen stuks”, staat op nu.nl te lezen.

GL: Door de grote variatie in smaken van kruidnoten lijken de echte pepernoten minder in de smaak te vallen. Opvallend de laatste jaren is het feit dat het strooigoed niet alleen al vroeg in de winkels ligt maar ook langer blijft liggen.

Oh, ja. Ik moet bij pepernoot altijd direct denken aan Okkie Pepernoot en niet aan die harde, kiezen plakkende, raar gevormde, muffe Sinterklaas traktatie.

Maar het lijkt er op dat alles zoeter moet. Dus kruidnoten met chocolade! kruidnoten zijn heerlijk. chocolade nog lekkerder. Toch lokt de combinatie me niet. Laat ik maar weer eens zoet gaan lezen in Okkie!
*http://www.pepernotenfabriek.nl/historie_van_delft.html

Comments

Popular Posts