sport personalities


De BBC heeft de kandidatenlijst gepubliceerd
The shortlist (in alphabetical order) is: Mark Cavendish (cycling), Darren Clarke (golf), Alastair Cook (cricket), Luke Donald (golf), Mo Farah (athletics), Dai Greene (athletics), Amir Khan (boxing), Rory McIlroy (golf), Andy Murray (tennis), Andrew Strauss (cricket).

In Nederland lukt het niet zonder een schaats-ster:
Schermer Bas Verwijlen, turner Epke Zonderland en schaatser Bob de Jong zijn genomineerd voor de verkiezing van sportman van het jaar.
GL: Verwijlen heeft de meeste kans denk ik

De Sportvrouw van het jaar 2011 komt uit sowieso uit "Brabant": zwemster Ranomi Kromowidjojo (Eindhoven) wielrenster Marianne Vos (Meeuwen) en weer een schaatsster Ireen Wüst (Goirle) uit vechten om de titel.
GL: Vos schat ik.

Voor de titel sportploeg van het jaar komt alleen de de honkbalploeg met een unieke gouden plak op het WK in aanmerking hoewel ook de zwemsters van de 4x100 meter vrij en de vrouwenaflossingsploeg in het shorttracken zijn genomineerd.

Qua atletiek moeten we het doen met een kandidaat voor de Young Talent Award (wat is er mis met Jong Talent Prijs?). Deze wordt dit jaar voor het eerst tijdens het gala uitgereikt. Genomineerd voor de talentenprijs zijn motorcrosser Jeffrey Herlings (17), zwemster Sharon van Rouwendaal (18) en atlete Dafne Schippers (19).
GL: Schippers met kop en schouders als het gaat om internationale ranglijsten/prestaties afgezet tegen nationale records/titels.


http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=7909

Comments

Popular Posts