we hebben E, we hebben een K, we hebben het EK atletiek!


geheel links met armen over elkaar: Rien van Haperen, in het midden EAA voorzitter

Vandaag besloten dat 'we' het EK atletiek in 2016 mogen organiseren.

De Europese kampioenschappen voor atletiek, sinds 1934, is een evenement dat georganiseerd wordt door de European Athletic Association (E.A.A). Het evenement werd tot 2010 elke vier jaar gehouden. Dit in hetzelfde jaar als de Gemenebestspelen en dus halverwege de olympische vier jaren cyclus.

Na de Europese kampioenschappen atletiek 2010 in Barcelona zal het toernooi elke twee jaar worden georganiseerd. Als het samenvalt met de Olympische spelen van dat jaar dan zijn er geen lange nummers: marathon en snelwandelen.

Dat samenvallen is in 2012 voor het eerst het geval en ik moet maar eerst een zien of het wel een succes is. Daarna zal ik ook beter kunnen schatten wat het in 2016 zal betekenen als het Olympisch Stadion het decor zal vormen voor het EK.

"We"zijn blij. Ik ben gematigd enthousiast. Enerzijds door het feit dat ik de twee jaarlijkse kampioenschappen niet zo zie zitten (zie de teruglopende bezoekers aantallen van de grote wedstrijden atletiek en ook bij de laatste EK's) en de combinatie EK-OS is volgens mij voor een aantal nummers niet te doen.
Gevolg nietszeggende kampioenen EK in een Olympisch jaar.


In de T. lees ik dat het Olympisch stadion de uitverkiezing direct heeft aangegrepen voor 2x4000 extra zitplaatsen. Ik zeg: wacht tot na Helsinki in 2012 met het plaatsen van die stoeltjes, maar maak het hele gebouw beter toegankelijk.
Ook al zijn de stoeltjes maar "tijdelijke voorzieningen", aldus Bas van Dam voorzitter AV Phanos), die zegt aan twee weken te denken. Van Dam benadrukt dat er wel andere atletiektechnische aanpassingen nodig zijn. Dat kan direct meegenomen worden als er een nieuwe Mondo toplaag (info Stefan Beerepoot op LV)geplakt gaat worden. Met de springbakken aan de buitenkanten lange zijden en de steeplebak buiten de bocht heeft het OS wel een eigen gezicht.


bronnen:
http://www.telegraaf.nl/telesport/10858188/__Meer_mensen_in_Olympisch_Stadion__.html?sn=telesport

http://www.european-athletics.org/general-news/amsterdam-to-host-2016-european-athletics-championships.html

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Athletics_Championships

http://losseveter.nl

Comments

Popular Posts