een miljoen

Slechts 1 miljoen.

Afgelopen weekend waren er manifestaties aangekondigd tegen president Dilma. Hoewel er vrijwel in alle staten mensen op de been kwamen om te protesteren vielen de aantallen niet direct mee. Slechts in Sao Paulo was de opkomst 2x zo groot als in het voorjaar van 2015.

Nu waren de geschatte aantallen qua grootte: Sao Paulo (500.000); Curitiba (160,000); Fortaleza (150,000); Rio de Janeriro (150,000); en Recife (120,000).

Als je bedenkt dat met name het Zuiden tegen Dilma haar PT is valt het daar tegen. Opnieuw duiken de geruchten op de Rio Grande Sul, Sao Paulo, Santa Catarina zich wel willen afscheiden van het arme noorden.

Een miljoen mensen op een totaal van 200.000 miljoen is echter geen sterk geluid. Wat de oppositie ons ook wil laten geloven.


Ondertussen bevindt het land zich in de grootste economische crisis in lange tijd: de economie kromp het afgelopen jaar met 3,8 procent. De protesten en de dreigende regeringscrisis komen Brazilië niet goed uit. Over een paar maanden is het land immers gastheer van de Olympische Zomerspelen

Comments

Popular Posts