lijnen

De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen ... Het plan heeft enkele overeenkomsten met de Zuiderzeelijn, die in 2007 werd geannuleerd. Er is in de loop der tijd al heel wat gesteggel, geschuif en en gedoe geweest met betrekking tot dit project. Het traject met in elk geval stations in EmmeloordHeerenveen en Drachten. En dan zijn er nu opnieuw varianten gepresenteerd.  met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. Een van de varianten is

'Vitaal Ecoland', met een station in....... Leek

In het scenario Vitaal Ecoland is de grootste rol weggelegd voor het klimaat, de bodem en water. 'Verstedelijking wordt 'hoog en droog' geconcentreerd, op waterveilige plekken en goed verbonden met OV-knooppunten. Zo lees ik en verder dat de Lelylijn dan een regionaal verbindende rol heeft. 




Als ik het zo bekijk moet de spoorlijn dus ook (redelijk) dicht langs dekbovenkant van  snelweg A7 lopen richting Stad en ook redelijk dicht bij het Leekstermeer passeren. We zullen het zien. Het zal nog wel even duren voor eea gerealiseerd gaat worden. 

Comments

Popular Posts