koorts



source: npr dot org:

With a million cases of dengue so far this year, Brazil is in a state of emergency

At least six Brazilian states in addition to the Federal District are facing dengue epidemics and 17 cities have declared a state of emergency as the country has already registered 1 million cases of dengue in the first two months of 2024, more than half the 1.6 million cases confirmed last year — which was already almost 18% higher than in 2022. The fatality count in those same two months was 214.....


Toen we in 2010 naar Uberlandia verhuisden kregen vooraf een lijstje om te kijken of we voldoende inentingen hadden. Voor de zekerheid maar een cocktail voor de tropen genomen. Eenmaal aangekomen in het stadje werden we geconfronteerd met bestrijdingsdiensten die met grote regelmaat langs kwamen of er een geen stilstaand water in de omgeving was. Bij de SESI en atletiekbaan, in het winkelcentrum, bij het hotel en later ook bij ons thuis. De bromelia bleek een geliefde plek voor het vliegje wat verantwoordelijk is voor de verspreiding van de knokkelkoorts.
Nog nooit echt over gelezen of iets van gehoord. Tot we dus in Uberlandia kwamen wonen. Een andere wereld. Ook ander wereldnieuws.
Op dit moment loopt de koorts weer op.
  


Comments

Popular Posts