goed 'n vrije dag

Goed zo'n vrije dag. Dus op zondag was hier opeens een vrije dag. De Emir had het gezegd en dus waren alle (semi-ambtenaren) vrij. Normaal zou de zaterdag een vrije dag geweest zijn: ivm de geboortedag van Mohammed en zondag was ook tijd voor verkeizingen dus het kwam mooi uit.
Zelf was ik wel vrij maar mocht niet stemmen en vond pas later uit dat Mohammed geboren was.

In Nederland kennen we niet zo veel vrije dagen. Keer op keer barst er dan discussie los over de vrije dagen. niet zo zo zeer of je vrij bent maar of je moet werken. De meeste willen wel vrij, nog meer willen niet werken. De tendens is nu: een groot deel wil vrij om te kunnen winkelen (zodat duse een groter deel moet werken).
Hoeveel dagen zijn er nog over dat men gewoon vrij is???
Hoeveel zon en feestdagen zijn nog winkelvrij???

Ik moet zeggen ik geniet hier de eerste vrije dg van het weekend. Het is een familiedag in Qatar. Zoals vroeger de zondag in Nederland dus verplicht naar opa en oma de ene week de ene en de andere week de ander. Hier zijn we lekker met zijn 2-en doen wat we willen en zin in hebben. Meestal niet veel.
Lekker een rustig tempo! Loopje, ontbijtje, recreatie, eten, lezen en slapen.
Heerlijk zo'n goeie vrijdag.

knip........
AMSTERDAM - Winkeliers vrezen komende vrijdagavond grote problemen met klanten omdat ze verplicht vroegtijdig hun deuren moeten sluiten.
Veel consumenten hebben er geen enkel begrip voor dat winkels op grond van de winkeltijdenwet op Goede Vrijdag vanaf zeven uur 's avonds dicht moeten zijn. Vorig jaar veroorzaakte de verplichte winkelsluiting in de grote steden waar op vrijdag koopavond wordt gehouden een grimmige sfeer onder het winkelend publiek.
Sommige winkels moesten zelfs beveiligingsbedrijven inschakelen om hun deuren te kunnen sluiten.................knip.

De vragen zijn:
hoeveel mensen moeten werken omdat anderen vrij willen zijn??
waarom hebben we gewoon niet vrij op deze Goede Vrijdag???
en wat is Goede Vrijdag???

Dat staat dus jammer genoeg weer niet in dit krantenstukje.

Comments

Popular Posts