tweede poging

vorige week schreef ik iets over de meerkamp van een van mijn Aspire atleten. in een poging het record van Qatar naar een hoger niveau te brengen werd hij op diverse punten tegen gewerkt.
100m. de officials besluiten bij het insptarten dat er andere blokken moeten komen, ze halen de blokken weg en zetten met veel gedoe de andere (met luidspreker)neer. ze gebruiken hiervoor een kleine tien minuten. daarna besluit de startcommisaris dat het tijd is! Salman heeft dan 1x kunnen starten (en daarvoor 20' in de callroom niks kunnen doen). S scoort desondanks een p.r..
Omdat de pupillen logischerwijs in het stadion springen moeten de jongens uitwijken naar de accommodatie van de warming-up baan. alles wordt al geinstalleerd: jury stoel bij de balk!, linten als afscheiding in de zandbak! windmeter! alles. Alleen wel tegen de wind in. als ik vraag of er in de andere richting gesprongen kan worden is het antwoord nee want er zit te weinig zand in de bak. De jury gebruikt dan tot twee keer toe de aanloop om alles op te meten en de de tapes te verwijderen. S. scoort desondanks een p.r..
Vervolgens moet er kogel gestoten worden. Niet echt op getraind dus Salman stoot uit stand met een uitstap. De tweede poging vliegt naar pr afstand maar de rode vlag gaat de lucht in.
Vragend kijkt de atleet naar de official. geen antwoord, hijvraagt wat is er aan de hand? fout is het antwoord. waarom krijgen we niet te horen. niemand heeft aan de kant iets fout kunnen constateren maar hij heeft gezien dat salman zijn voet op de balk heeft gezet..... Onmogelijk met zijn manier van stoten. ik haal verhaal bij de scheidsrechter maar ook hij zegt niks. Gewoon fout dus. in de derde geen verbetering dus geen p.r..
De jongens wandelen nu van de wu baan naar het stadion, kleine 8o meter en verzamelen bij de baan. Wachten zegt een official. Maar we moeten lopen zeggen de jongens, schouder ophalend geeft hij toe. Als Salman zijn blok heeft neergezet en een keer is gestart klinkt het fluitje. Minder dan vijf minuten na de laatste kogelstoot zitten de jongens in het blok voor een volle ronde sprinten. S. scoort desondanks een p.r.
We wachten daarna tevergeefs op een tussenstand en als ik drie kwartier later weer kom krijg ik de arabische papier versie in mijn handen.
De tweede dag is als dag 1 maar nu horden ipv sprint. Weer 2 x starten en wachten op de start 10' en dan wegwezen. Salman is gretig maakt een (tweede) valse start en krijgt een rode kaart. ik sta bij horde zeven en sprint richting start, de clubcoach is me al voor en na veel heen en weer gepraat kan hij in de wedstrijd blijven. S scoort desondaks een p.r..
Het hoogspringen is het favoriete onderdeel van Salman en als iedereen is uitgesprongen begint hij. natuurlijk loopt de klok direct na iedere poging door en heeft hij slechts een krappe twee minuten. desondanks scoort S. een p.r.
door naar speer. hier staan alleen maar zestig plus speren en een sandvik 70 meter. handig is dat er ook tegen de wind in geworpen moet worden.
het laatste onderdeel is de 1000. de jongens steken het middenveld over van speer naar de 200m eter start en kunnen nog net de spikes aandoen als het fluitje klinkt. starten maar. geen steigerung zoals ik geopperd had. niks. lekker als je 33 vlak wilt lopen......desondaks scoor S. een p.r.
Ik reken snel en kom tot ruim 5200 punten.
de uitslag geeft echter 5007 punten.

al de hele week ben ik nu in de slag om de juiste uitslag te krijgen........................
vanmiddag doe ik een nieuwe poging.
want een Qatar record laat je niet zo maar liggen ;)

Comments

Anonymous said…
Het is in jouw deel van de wereld dus gewoon net zo als hier, hahahaha.

Maar ter zake, pr's? Prestaties willen we weten!

A.

Popular Posts