Hicham II

collega's in traditionel kledij luisteren naar de koning van de mijl (foto c gerard lenting 2007)
Gisteren hield Hicham El Guerrouij een praatje; 's morgens eerst voor de coaches en support staff en 's middags voor de atleten.

Een echte prater is het niet. En het wordt allemaal nog trager als zijn Frans in het Arabisch of Engels vertaald moet worden.

Een eenvoudige jongen uit Marokko. Zoon van broodjes verkoper in een dorpje in de bergen.

Nu is hij is viervoudig wereldkampioen (1500m) en tweevoudig Olympisch kampioen (2004 Athene slaagde hij er in om tachtig jaar na de legendarische Fin Paavo Nurmi zowel de 1500 meter als de 5000 m te winnen).

Begonnen met voetbal (" Ik stond op doel. Als ik daarmee door was gegaan was ik wellicht nu net zo goed als Bartez" )en via schoolwedstrijdjes naar de atletiek. Bij de eerste cross was hij tweede en menig keer was hij in tranen als hij weer niet gewonnen had. In het jaar dat hij naar de sportschool ij rabat ging raakte hij geblesseerd. Daarna hij heeft het allemaal steeds voorzichting aan gepakt. Hij bleef vijftien jaar bij dezlefde coach. Bouwde rustig zijn kilometreage op en ook het aantal (en frquentie van) hoogtestages (veelal in Ifrane)


lees meer


Comments

Popular Posts