reisje

Op pad in Oman


het leek ons leuk om het 2 jarig jubileum int qatar te vieren met een reisje. de school plande een entertainment day dus met 1 vrije dag was ik al vier dagen vrij. diana plande 2 vrije dagen en maakte de boeking. de eerste hobbel was een werkbezoek van Diana aan Dubai op de dag van vertrek. niks aan de hand vlucht dubai - doha was in de middag en we vlogen 's avonds. de school wijzigdede planning en het kostte me dus toch een vakantiedag. op de dag zelf belt Diana haar vlucht is geannuleerd, ze komt later. Ik haal wat extra kleding op van huis en regel vervoer naar het vliegveld want de planning was dat D me zou oppikken vanaf de wedstrijd. Hortense zet me af op Doha airport voor zessen dus ik heb alle tijd. even wat eten en rondhangen dan maar naar de vertrekhal en zie dat diana's vlucht vertraagd is. ik wacht zo lang mogelijk met inchecken en stap tegen achten het vliegtuig in met de verzekering dat ze wachten op het toestel uit Dubai. na een half uur komen er nog mensen in en nog steeds wachten we op passagiers zegt een airtrien. ik vraag of mijn eega ook bij de nog te verwachten gasten is. ze gaan het nakijken. om tien voor negen wordt ik verzocht uittestappen want mijn vrouw komt niet: het vliegtuig is nog niet geland. als ik buiten in de hitte sta tussen ronkende vliegtuigen en allerlei verkeer check ik nog een mijn gsm niks ik zet 'm uit want bijna batterij op. het duurt even voor ik terug ben bij de aankomst hal want slechts onder escorte van een lokale politieman mag ik terug de veiligheidsdienst mag dit niet op eigen houtje doen. ik ga direct naar de balie van Qatar airways om te vragen of diana al in doha is. ze kunnen haar niet vinden in het systeem en weten niet waar ze is: dubai of doha geen idee. dan maar terug. dat gaat niet zomaar want waar kom ik vandaan? van het vliegtuig is mijn antwoord. hij lacht: wie niet? ik leg het uit en mag na overleg met de manager toch land weer in. dan is de bagage natuurlijk zoek dus al met al duurt het dat het duurt.


resume:


uurtje op vliegveld eten/lezen/lummelen, uurtje wachten in vertrekhal, uurtje in vliegtuig wachten, uurtje op vliegveld wachten, uurtje bij aankomst doorbrengen en ik sta weer buiten.





Ondertussen heeft diana de vertraagde vlucht uit dubai (ik zitin doha) genomen en landt om iets over achten op doha (ik zit in vliegtuig) en gaat naar transfer ze krijgt te horen dat ik al weg ben (ik zit te wachten op haar ...) ze maakt stampei en organiseert een andere vlucht (ik sta buiten op het vliegveld) ze gaat om de tien uur de lucht in (ik ben net bij de douane) en landt in muscat ( ik sta net buiten het vertrekhal) en belt me: waar ben je?? Wat denk je? Ik zet mijn vlucht om naar de volgende ochtend. Ga boos naar huis met een taxi en bel de volgende ochtend Uwe uit bed of hij me naar het vliegveld kan rijden om 05.30.





Uiteindelijk treffen we elkaar de volgende ochtend om uurtje of negen in Muscat op het vliegveld en kunnen de vier dagen vakantie alsnog beginnen!

Zo kunnen we toch nog op pad iedere dag: iets toeristisch, iets uitzoeken, beetje luieren, beetje lezen, stukje wandelen, stukje eten en stukje lezen.



ps.


terugreis ging wel goed.

Comments

Popular Posts