barraquinhas


(c)2010 GL: baraquinhas 2010 festa em louor a nossa snehora de fatima.

het was een kleintje, zo vertelde onze gastheer vooraf. 'er zijn hele grote baaraquinhas, compleet met professionele bands enzo daar komen zo maar tienduizenden op af". hier was het klein op het plein. want de verantwoordelijke van de kerk had bepaald dat er geen alcohol geschonken mocht worden. dus hup daar ging de grootste winst. want op deze, wat we een bazaar zouden noemen, baaraquinhas beneficentes 2010 ging het om een uitbreiding van de lokalen bij de kerk te bekostigen. 75 sponsors, een schare vrijwilligers, tentjes met eten en drinken, een podium met een samba/jazz bandje en een veilingmeest van alle geschonken cadeaus (huisvlijt, fruit, bloemen en geschenken van de sponsors).

terzijde: Hoogtepunt voor mevrouw Lenting was toen ze een speciaal drankje met limoen en kaneel ging kopen dat het oude dametje onder de toonbank een fles met drank had zodat ze toch een scheut alcohol in het begeerde drankje kreeg. Ik moest direct denken aan Paul van Vliet, die terecht de oevreprijs krijgt in de vorm van de Blijvend Applaus Prijs 2010, met zijn museum conference. "als alles gesloten is kun je bij de kruidenier nog achterom" Lees nog eens: http://www.paulvanvliet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=42&limit=1&limitstart=2

Deze veilingmeester praat alles aan elkaar, kent de meeste mensen en weet hoe je alle cadeaus de hoogte in moet praten qua kwaliteit en prijs. De zwager van J. in dit geval verstond zijn vak. Er was lekker eten en we hadden zelf wat te drinken mee genomen. Bij ons in het dorp duurde zo'n bazaar twee dagen maar hier is het drie complete weekenden feest. Pastel, soep, hotdog voor een euro te koop en je eigen koelbox mee.

Comments

Popular Posts