euro

of ik ongerust was.
de vraag overviel me een beetje.
de hotelhouder en ik waren in gesprek over verdwenen ondergoed.
(dat was op zich al vermakelijk. want mevrouw lenting reikte woorden aan en ik maakte er dan een verhaal van en praatte met handen en voeten plus wat portugese kreten over een sportbeha en nike broekje die verdwenen waren. nou ja, we konden ze niet terug vinden. dachten dat ze niet terug gekomen waren met de was. wat blijkt? ze waren met hangertje en al naar beneden getuimeld, toen ze te luchten hingen in het raam van onze kamer op de zesde verdieping. en de schoonmaakster had ze keurig in een plastic zakje bewaard. een verhaal op zich dus. ondertussen ben ik al weer vergeten wat sportbroekje in het portugees/braziliaans is........:P)
dus opeens de vraag: "are you worried"?
over wat, dacht ik, met mijn gedachten nog bij de sportbeha.
maar de eigenaar was al bij probelemen van een andere orde: de wereldeconomie.
ik mompelde wat over spanje, ijsland en ja dat griekenland ook op de kleintjes moest gaan letten.
maar de braziliaasne export dan? ik vluchtte in een slechte imitatie van den uyl door te zeggen. twee dingen goed begrijpen: een, de euro is een sterke munt en, twee, niet onbelangrijk ook, er is altijd sprake van een golfbeweging. ik werd gered door de claxon van de chauffeur die ons naar de SESI zou brengen.
ik ben dus nooit een voorstander van die euro geweest en zie nog steeds meer nadelen dan voordelen. ook daar ben ik niet de enige in.
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/5765/De_euro%3F_Een_ideologie%21

toch later maar eens de koers opgezocht. mmmm tjsa ik krijg meer euro's voor mijn braziliaanse salaris. maar dat is alleen als ik NU dus wissel. even later kan het al weer minder zijn. de opgaande lijn is niet een goed teken zou ik zeggen maar daarvoor moet ik in de boeken duiken (bij meneer van Dijk -mavo- en meneer Fleurke -havo- toch beter op moeten letten)
http://www.xe.com/currencycharts/?from=BRL&to=EUR

Comments

Popular Posts