cold snap

Qatar braces for cold snap.

het is voorpagina nieuws! Naast het echte nieuws: vijf doden bij een nieuwbouw project omdat een steiger instort. Maar dat gebeurt wel vaker. De veelal ongschoolde werkers uit Bangladesch, Sri Lanka, Nepal en India zijn hier in grote getale om tegen hongerloon zwaar werk te doen. Door de lange werkdagen en slecht eten zijn ze niet altijd even fris en er gebeuren dus veel ongelukken vanwege het ontbreken van voldoende veiligheidsmaatregelen.

Maar er komt koude. Terwijl er al veel mannen 's morgens in dikke truien en jassen lopen, het hoofd vaak ingepakt met doeken of een grote pet, komt er nu echt kou.
's nacht kan de temperatuur zakken tot een graadje of vijftien en overdag zal het niet veel warmer worden dan 22-23 graden. Maar het voelt door de koude west-noord-westen wind kouder aan.

Vanochtend in short+singlet bij zeventien graden en een briesje een duurloopje gedaan. De werkers keken met meewarig aan. Shawls om, trui aan en de opzichters met een extra jas. BBBBRRRR
Ik zweette al na een minuutje of zeven en het bleef stromen. De lucht strak blauw, een firsse bries, lekker schaatsweertje dacht ik. Straks even de loting bekijken voor het Olympische Qualificatie, bedacht ik in ronde drie. Het kranteberichtje had het verder ook over:.... sea state would ranging between 6-9ft in some areas 12-14ft....
dat maar een narekenen en kijken of dat wat golfslag oplevert.

Comments

Popular Posts