bidden

AMSTERDAM - Een voetbalclub in Ede heeft de D1-trainer ontslagen omdat hij de spelertjes teveel liet bidden. Blauw Geel '55 is een openbare club en heeft geen behoefte aan de prediker.
Trainer Roeland von Schükkman van D1 kon zijn biezen pakken toen het bestuur hoorde dat de oefenmeester met de jeugdspelers tweemaal bad voor de training. Ook voor de wedstrijd moesten de spelertjes twee keer de ogen sluiten. Von Schükmann, die zelf lid is van de Pinkstergemeente, zegt er niets van te begrijpen. Volgens hem gaat een ruime meerderheid van de kinderen zondags naar de kerk. De club, die hem goede trainer vond, ontving echter klachten van ouders.
De oefenmeester omschrijft zichzelf in De Gelderlander als 'voetbalevangelist'. Hij reisde al vijf keer eerder naar Albanië om daar naast de bal het woord te brengen. (uit de telegraaf)


Ja dat gaat hier toch wat anders. De trainingen worden gewoon stil gelegd als de oproep vanaf de minaret verterkt over de velden galmt. Soms wordt het even opgeschoven maar meestal is het toch, wassen, kleding verzorgen en met z'n allen met het gezicht naar het oosten bidden.

THE importance of the prayer in Islam cannot be understated. It is the first pillar of Islam that the Prophet (sallallaahu ‘alahi wa sallam – peace be upon him) mentioned after mentioning the testimony of faith, by which one becomes a Muslim. It was made obligatory upon all the prophets and for all peoples. Allah has declared its obligatory status under majestic circumstances
http://www.gulf-times.com/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=126973&version=1&template_id=47&parent_id=27


Ook vorige week moest het chronoloog van onze test-wedstrijd worden aangepast want eerst was er het middag gebed en pas daarna konden we beginnen en aan het eind moest er ruimte ingelast worden voor het zonsonderganggebed.
In het begin keek in nog wel eens met de nodige verbazing naar de jongens als ze 's morgens vroeg al moe waren, maar ja wat wil je wil je als om 04.44 a.m. (vandaag) moet bidden!


voor tijden klik op deze link:
http://www.qibla.org/

Comments

Popular Posts