ceylon

Saudi-Arabië heeft de lichamen van vier onthoofde Srilankanen publiekelijk tentoongesteld. De lichamen werden na de executie op een plein in druk deel van de hoofdstad Riyad vastgebonden aan houten balken. De 'kruisiging' was volgens lokale media bedoeld om een golf van criminaliteit door buitenlanders tegen te gaan. ......................

Srilanka.
Sri Lanka is een eiland in de grote indische oceaan, even ten zuiden van India. Tot '48 was het gebied een kolonie van de Engelsen. Tot 1972 heette het eiland Ceylon, nu dus de republek Sri Lanka. Bhoedisten, Hindoes, met maar enkele soenitische moslimsen en Christenen vormen de religieuze groepen op dit eiland. Waar het noordelijk deel van het eiland in handen is van de tamiltijgers is het relatief rustig in de rest van het land. Tenminste tot vorig jaar toen het opeens in het hele land onrustig was en ook bomaanslagen her en der. Zelfs hier in Qatar, waar veel srilankezen, werken is het onrustig tussen de bevolkingsgroepen of beter tussen de regeringsaanhangers en de tamiltijgers. Hier in Qatar staan de mannen uit sri lanka onder aan de ladder: schoonmaken en tea-boy. Op veel andere posities kom je niet tegen.
Ze leven met een aantal mannen in een klein appartement en werken zich een slag in de rondte om geld te sturen naar huis.

De straffen van Saudies liegen er niet om. En erg aantrekkelijk is het niet om daar als buitenlander te wonen/werken. Een collega trainer heeft dan ook een vorstelijk aanbod recentelijk afgeslagen.
Dit soort berichten maakt het ook lastig om personeel te werven voor Aspire. Zeker voor veel amerikanen maar ook europeanen is het midden oosten een pot nat.

oh ja ceylon, ja dat kende ik alleen van de thee.

Comments

Popular Posts