stout

(een oude foto -stout hoor- foto van een stoute sylvana)

Wie STOUT is krijgt de roe.

Stout stoomt op in bestsellerslijst, las ik zo maar. Ik dacht: Rien Stout heeft een handboek voor omroepers geschreven! of waar is het gewone bier gebleven? Maar nee, het gaat om de godin van de jacht met foute eega en in sexy lingerie gehulde overjarige BN ex-playmate van Royen.

http://www.nrc.nl/opinie/article628667.ece/Interview_met_Heleen_van_Royen_en_Marlies_Dekkers

„Waren we zoet, volgzaam en bedeesd geweest”, vervolgt de bestseller-schrijfster, „dan had de wereld Marlies’ lingerie en mijn boeken moeten missen, en menige winkel een hoop omzet.”

De toon is gezet. Stout is niet alleen maar sexy stout of ondeugend. Voor de beide succesvolle zakenvrouwen, alle twee in 1965 geboren, is stout ook vrijpostig, zelfstandig, onafhankelijk, ongehoorzaam, initiatiefrijk, fantasievol en stoutmoedig – niet bang voor risico’s.
Ook. Want voor de schrijfster die eerder dit jaar als celebrity nude poseerde in de Playboy, en de ontwerpster van lingerie die begin jaren negentig furore maakte met haar ‘blotebillenjurk’ heeft stout natuurlijk ook een seksuele lading. „Maar die dubbelzinnige, seksuele betekenis van het woord stout komt niet eens voor in de Dikke Van Dale”, zegt Heleen van Royen tijdens het interview eerder deze week in Amsterdam. „Een ernstige omissie!”
Voor beide vrouwen, zo benadrukt Dekkers, is stout een emancipatoire houding. Vandaar dat ze hun boek vol foto's en interviews dan ook beginnen met de mededeling: ‘Stout is geen boek. Stout is een levenswijze.’ (nrc)
GL:hahahahaha

www.heleenvanroyen.nl/stout/


Volgens hun eigen Schaal van Stout horen bij een heel erg stoute vrouw twaalf eigenschappen als levenslustig, nieuwsgierig, veerkrachtig, manipulatief en -uiteindelijk- ongenaakbaar. Ze vinden zichzelf geen 'twaalf', overigens, dat is meer weggelegd voor Margaret Thatcher, Nina Brink en misschien koningin Beatrix. En Sylvana Simons, die zichzelf ronduit -en tamelijk stout- een twaalf geeft.In het boek vertellen elf bekende Nederlandse vrouwen over hun stoutzijn, zoals Anita Witzier, Daphne Bunskoek, Catherine Keyl, Willeke Alberti en Leontien van Moorsel. De een (Bunskoek) vindt een stoute vrouw er eentje met veel humor, de ander (Van Moorsel) vindt het ondeugend als ze de koffer inpakt voor haar man die naar het buitenland moet en ze alleen stomme kleren meegeeft. ''Fantastisch dat ze het aandurfden.'' Volgens Van Royen hadden Sonja Barend, Mies Bouwman en enkele anderen bedankt voor de eer (parool) http://www.parool.nl/boeken/2007/artikelen/020907-stout.html

GL: pffff

Zijn NL vrouwen stout???
Van Royen:
“We hebben vrouwen opgeroepen hun stoutste avonturen en fantasieën te mailen en daarvan hebben we rode oortjes gekregen. Als die inzendingen representatief zijn voor de gemiddelde Nederlandse vrouw, dan is zij Heel Stout. Een deel van de inzendingen is terug te vinden in ons boek.Als het gaat om carrière maken is de Nederlandse vrouw helemaal niet stout. We schrijven daarover in het hoofdstuk Schokkende cijfers. Er zijn bedroevend weinig vrouwen in hoge functies. De meeste vrouwen werken in deeltijd en vele zijn economisch afhankelijk van hun man of van derden”.
GL: dat mannen dit gewoon kunnen lezen, belachelijk. Gelukkig is Sylvana dus genoemd!
http://www.sylvana.nl/
die is volgens mij (en volgens ingewijden) zeer stout. Zal haar broer maar weer eens bellen voor een update ;) want ik blijf wel op afstand (l.o.l)

Comments

Popular Posts