www: wild wilder wilders

" Als moslims in Nederland willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien. Ook moeten ze niet luisteren naar de imam. Dat zegt fractieleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) dinsdag in een interview met Dagblad De Pers. "
uit nu.nl

Tsja die geert (what's in a name: geert bokkesteert was een makkelijke treiterzin tegen mij op de lagere school) die schopt lustig om zich heen in ons vrije landje.
is zag hij niks in de boerka, later voorzag hij een vloedgolf van soenitische volgelingen en nu wil hij terug naar de middeleeuwen met boekverbranding!

hij zegt koran maar waarschijnlijker is dat hij het heeft over de hadith. De Koran en de Hadith vormen met elkaar de basis voor het leven en de leer van de moslims. In de hadith staan
zes grote verzamelingen overleveringen beschreven wat Mohammed (of zijn naaste volgelingen) zei en deed. Die de soenna ofwel 'de weg' heten. Men kent ook aan zijn algemene spreken en handelen het gezag van een goddelijke openbaring toe.Uit de Koran en de Hadith werden de islamitische wetten samengesteld = de sharia. In de meeste islamitische landen geldt de sharia als basis van een deel van het recht.

in feite is de Koran net als de Bijbel een boek met verhalen, vertellingen en poezie.
Maar de uitleg en de verklaring van het eea daar zijn ruzies, gevechten, veldslagen, oorlogen uit voort gekomen. Uitleg door volgelingen, theologen en voorgangers dus.
zo staat er in de koran niks over de boerka maar wel in verschillende uitleg in de hadith.

met de helft weggooien van de koran lost wilders niks op. hij zou eens goed boek moeten lezen, de bijbel, of het langste poezievers de Mahabharata. En anders de koran bijvoorbeeld! Alle drie staan vol met verhalen over zelfopoffering, rechtvaardigheid en juist handelen.

Comments

Popular Posts