schoonheidsbelasting

LONDEN - Een fraai uitzicht, een rustige wijk, weinig criminaliteit en goede scholen in de buurt gaan binnenkort in Engeland geld kosten. De belastinginspecteurs moeten dergelijke zaken gaan meewegen in de waarde van het te belasten huis. (geknipt uit de Telegraaf)

Snel even een check:

met een prachtig uitzicht vanaf mijn balkon over zowel de stad Doha als ook over Aspire-Sport-City geniet ik volop. vanuit de ramen van de beneden verdieping zie ik alleen mijn eigen ommuuring, dat kan ik er dus weer van afhalen. goed vanuit de leeskamer zie ik het nieuwe groen van de overkant iedere dag groener worden en met de aanleg van het park zal dit alleen nog maar meer worden. moest ik eerst nog naar de andere kant van de stad voor een park of het groen van de golfbaan (met vogels) nu dus voor de deur.
's morgens komen de schoolbussen al vroeg langs dat is voor mij dus een min punt want ze geven flink gas bij mij in de bocht. en ze komen ook nog eens met een kwartiertje tussentijd!
Aspire en de school dus op steenworp afstand (killing two birds with one stone). Mijn rustige wijkje is op dit moment in rep en roer vanwege nieuwbouw maar dat zal binnen afzienbare tijd wel voorbij zijn want vol is vol.
Al met al een lot uit de loterij en (bijna) een hoofdprijs.

Gelukkig betaal ik in Qatar helemaal geen belasting dus deze belasting uit Engeland zal hier ook wel niet komen.

Comments

Popular Posts