oranje strop(das)


terwijl maarten van der weijden de vlag binnen draagt (en ook tia voor de belgen en de tienkamper smith voor jamaica....) is de eerste terugblik van nederland al geweest:..........

Charles van Commenée kijkt met een goed gevoel terug op de Nederlandse prestaties op de Olympische Spelen. Dat zei de Chef de Mission zondag bij een terugblik. “Ik ben meer dan tevreden.”


De Nederlandse equipe veroverde de afgelopen twee weken zestien medailles: zeven keer goud, vijfmaal zilver en vier keer brons. Dat zijn minder plakken dan in Sydney 2000 en Athene 2004, maar het eremetaal is wel meer verspreid.

Bij de twee afgelopen Spelen werd het gros veroverd door drie uitblinkers (Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Leontien Zijlaard-Van Moorsel). In Peking waren meer teams en individuen succesvol, concludeerde Van Commenée. “Er kunnen nu 62 sporters een medaille om hun nek doen. Dat is een mooie score.

Niemand is bezig met verliezen, verklaarde de chef de mission. “Je bent gericht op winnen, niet op een nederlaag. Als je dan kort na een onverwachte teleurstelling een microfoon onder je neus krijgt, komt er doorgaans weinig zinnigs uit. Men is confuus, gedesoriënteerd. Voor de juiste evaluatie is tijd nodig. Die gaan we er de komende dagen voor nemen.”

(anp)

zie voor het perspectief....................
http://os2008.telesport.nl/historie.php

Comments

Popular Posts