veilig

las onderstaand bericht en dacht: dat is mooi. nu nog een leuk huisje en ik kan met een gerust hart terug naar dit mooie dorp.


slochteren -
Bijna een kwart van de inwoners van de gemeente Slochteren voelt zich wel eens onveilig. Nafluiten en naroepen en overlast van horeca zijn de belangrijkste problemen in de buurt. Toch is de kans slachtoffer te worden van een misdrijf klein, zo schatten de inwoners.


Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor Regio van de politie Groningen over het jaar 2007. 24 procent van de inwoners van Slochteren geeft aan zich wel eens onveilig te voelen. Het gemiddelde van de 18 kleine Groningse gemeenten ligt op 22 procent. In Pekela voelen de meeste mensen zich onveilig: 28 procent, terwijl de gemeente De Marne het laagste percentage mensen heeft die zich onveilig voelen: slechts 15 procent.

De inwoners van Slochteren schatten zelf dat zij weinig kans lopen slachtoffer te worden van diefstal, mishandeling of woninginbraak. De cijfers van de politie bevestigen dat: twaalf procent van de ondervraagden uit de gemeente Slochteren is het afgelopen jaar slachtoffer geworden van tenminste één delict: 4 procent is slachtoffer geworden van diefstal van de auto of van beschadigingen aan de auto. Nog eens vier procent is slachtoffer geworden van andere vernielingen. Van 1 procent is de fiets gestolen.

De belangrijkste problemen in de buurt zijn volgens 8 procent van de respondenten het nafluiten en naroepen en overlast door horecagelegenheden. Op de tweede plaats komt overlast door geluid en vernieling van telefooncellen en bushokjes. Zeven procent van de inwoners ziet dat als belangrijkste probleem in de buurt.

Het meest bedreigend vinden inwoners van Slochteren dronken mensen op straat, drugsoverlast en bedreiging. Sociale overlast ervaren zij vooral door de aanwezigheid van groepen jongeren en van omwonenden.

De Veiligheidsmonitor Regio is een terugkerend enquêteonderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in de politieregio Groningen. Het is voor de vierde keer gehouden. In de gemeente Slochteren hebben 436 mensen de enquête ingevuld. Dit is een respons van 46,1 procent, waarmee het onderzoek representatief is voor de bevolking van de gemeente.

Comments

Popular Posts