'allo 'allo meneer wenger

Arsène Wenger wil de inworp bij het voetbal afschaffen. De Franse trainer van Arsenal pleit ervoor dat voetballers voortaan de bal gaan inschieten. Volgens Wenger zal deze regelwijziging het spel versnellen.
,,Voetbal is de populairste teamsport ter wereld en ooit heeft één of andere gek voorgesteld om je handen te gebruiken'', aldus Wenger op de website van Arsenal. De oefenmeester verwijst naar Rory Delap van Stoke City, die wekelijks furore maakt met zijn verre inworp. ,,Dat is een oneerlijk voordeel. Hij gebruikt een kracht die eigenlijk niet bij het voetbal hoort. Waarom gaan we niet gewoon inschieten?''
op nu.nl

Vooropgesteld dat ik die Wenger wel een sympatieke uitstraling heeft als coach. Ben ik het deze keer niet met hem eens. (Afgelopen keer wel toen hij vond dat er voor van Persie betaald moest worden vanwege zijn blessure.)
Ik vind het heel vreemd dat het inwerpen zo vaak fout gaat. Bal inleveren bij de tegenstander lijkt het devies als een voetballer in de handen heeft. Dus niet over een grotere afstand kunnen mikken. Dus niet de bal panklaar bij een medespeler kunnen bezorgen. Dat heeft niks met kracht te maken. Wel met trainen en doen. Kijk maar eens hoever er op het wk voor vrouwen ingeworpen werd.
Over dat inschieten. Als ik naar de hoeveelheid mislukte doeltrappen, vrijetrappen en hoekschoppen dan denk ik dat een intrap in dezelfde hoek kan zetten.
Voetballers willen dribbelen. De bal aan de voet houden. Op doel schieten. Alle rest is ballast en daar willen ze dus ook eigenlijk niet op trainen. Als je ze verteld dat van die anderhalf uur voetballen ze gemiddeld per persoon maar anderhalve minuut aan de bal zijn kijken ze je glazig aan. Dus al die intrappen zullen wel direct richting gaan. Ik zie een gouden toekomst voor de elleboogstoot, de kopkans en penalties als dit door zou gaan. Maar Wenger zal het wel anders zien.

Comments

Popular Posts