coaches in het nieuws

nu.nl:
De journalistenbond in Italië is zeer ontdaan naar aanleiding van een incident tussen Internazionale-trainer José Mourinho en een journalist van de Corriere dello Sport. De Portugese coach zou zondag na de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo zijn handen niet thuis hebben gehouden ten opzichte van de man.
''De fysieke en verbale aanval van Internazionale-manager José Mourinho tegen onze collega Andrea Ramazzotti markeert één van de laagste en meest alarmerende momenten in de verhouding tussen voetbal en de media,'' laat een statement van de Italiaanse Journalisten-Unie weten

GL: opgewonden standje die mourinho!

ad.sportwereld:
Hugo Borst heeft zondagavond in het tv-programma Studio Voetbal een hevige aanvaring gehad met bondscoach Bert van Marwijk. Aanleiding voor de pittige woordenoorlog tussen de columnist én de keuzeheer van het Nederlands elftal was Wesley Sneijder, die volgens Borst dit najaar ter discussie heeft gestaan bij Oranje. Van Marwijk: ,,Onzin.'' Borst: Jokkebrok.''
Het vuur van de discussie laaide zo hoog op dat Van Marwijk bijna leek op te stappen uit het live programma, nadat Borst hem min of meer voor leugenaar had uitgemaakt. Van Marwijk had Sneijder nooit ter discussie gezet, terwijl Borst zich beriep op een bron dicht bij Oranje.
Van Marwijk weigerde op de suggestie van Borst in te gaan dat het vermeende wangedrag van Inter-regisseur Sneijder de voorbije maanden inzet was van een interne discussie in Zeist. Volgens de bondscoach is de positie van de Utrechter niet in het geding. Van Marwijk: ,,Nou moet je ophouden, joh. Nu ga je écht te ver. Je moet me niet betichten van jokken. Ik zit hier verdorie niet om die onzin van jou aan te horen.''

GL: van marwijk die van zich afbijt, klasse bert!

telegraaf:
De toenmalige coach van Gretha Smit, Ingrid Paul, ontkende het verhaal over de vermeende omkoop van Katarzyna Wojcicka. "Ik zou niet weten waar ik dat geld vandaan had moeten halen”, sprak ze. "Ik ben alleen bij alle ploegen langsgegaan om te horen of iemand zich nog zou afmelden voor de 5000 meter. Ik kan me niet eens herinneren of ik bij Wojcicka ben langsgeweest. Het is flauw dat dit nu weer opgerakeld wordt.”
Paul wil verder niet ingaan op de affaire uit 2006: "Voor mij is dit een afgedane zaak.”

GL: Ingrid Paul heeft haar mond (altijd op vertrokken op slecht weer staan: met mondhoeken naar omlaag) wel op de juiste plaats maar zegt nooit wat.

GL:
Dan is er de verkiezing morgenavond in het sportgala "de coach van het jaar".
De strijd gaat tussen Louis van Gaal (met AZ in 2009 landskampioen), de bondscoach van de vrouwenvolleybalploeg Avital Selinger (tweede op het Europees Kampioenschap volleybal) en de coach van het nationale vrouwenvoetbalteam Vera Pauw (verrassend in de halve finale van het EK voetbal).
De Nederlandse sportjournalistiek heeft ze net als de andere categorieen genomineerd. Het is een rare keuze denk ik dan maar. Want AZ en het vrouwen elftal zijn niet genomineerd bij de sportploegen maar van Gaal en Pauw wel bij de coaches. De dressuurploeg is wel genomineerd maar Sjef Janssen niet (net als de zwemmers trouwens). Gerard Kemkers heeft twee sporters in de nominatie maar zit er zelf niet bij. Terwijl Chris de Korte weer een judoka naar de wereldtop begeleide zit hij gewoon thuis met enkel een vermelding in de ophemeling van Marhinde Verkerk.

Appels met peren vergelijken las ik deze week enkelen keren. Juist! Ik kan er geen appelmoes van maken het blijft prut met peren.

http://www.nos-nocnsfsportgala2009.nocnsf.nl/view.cfm?page_id=13016

Comments

Popular Posts