no problem

Twee beelden duiken steeds op.
In mijn hoofd welliswaar maar toch. De eerste is nog wel makkelijk. Ken je de film over de body guard dan is het simpel. Je ziet de bodyguard rennen voor de auto uit.
Nu gebeurde het in Sao Paulo. Je ziet de auto's, de toeschouwers, het cordon, tot dat iemand de olympische vlam wil pakken... maar daar liepen de bodyguards.... dus die tackelen de aanvaller. einde verhaal.

Het tweede is lastiger. Het is een verhaal van vriend P. die verhaalde over een nieuwbouw project, prestigieus en dus duur. Het ging over een hotel. Bij oplevering: de kamers zagen er goed uit maar er was een probleem bij de badkamer. Toen iemand dit wilde repareren lukte het niet. Wat bleek? de Afvoer was gewoon niet aangesloten en ook was er was geen centrale afvoer en dus was de badkamer eigenlijk onbruikbaar. De kosten die toen nog gemaakt moesten worden waren enorm: plaatsen afvoeren en ook de schade in de onderliggende kamers.
Nu in Rio: de Australische ploegleiding arriveerde in het olympische dorp en constateerde gevaarlijke omstandigheden; electriciteit, water en afvoer.  Ik zie het verhaal P. en denk:het verhaal moet nog beginnen.

uit de T.
De Nederlande olympiërs zijn onaangenaam verrast door de kwaliteit van de behuizing in het olympisch dorp van Rio de Janeiro, waar op vrijdag 5 augustus de Olympische Spelen worden gehouden.


Vooral het gebruik van gas, water en elektriciteit levert problemen op en heeft geresulteerd in lekkages van water een gas en in stroomstoringen. In het Nederlandse paviljoen waren de problemen groot
Chef de Mission Maurits Hendriks: “Dit is een forse tegenvaller. Onze staf is onafgebroken bezig geweest met de herstelwerkzaamheden, zodat we vandaag de eerste sporters zo goed als mogelijk kunnen ontvangen. De veiligheid heeft daarbij altijd voorop gestaan. We hebben in overleg met verantwoordelijken van Rio2016 getest en achten het huisvesten van de eerste groep van 77 sporters mogelijk. Het ging om een test van de brandveiligheid in aanwezigheid van verantwoordelijken van de brandweer en het organisatie comité. Die is goed verlopen. Dat gold helaas niet voor de stress test van de watervoorzieningen. Die is slechts gedeeltelijk geslaagd. We zijn daarna direct weer aan de slag gegaan met het oplossen van die mankementen in de appartementen die vanaf vanavond door sporters worden bewoond.”


Hendriks vervolgt: “Vanaf nu zullen we per dag een inschatting maken voor de volgende aankomst. In tegenstelling tot andere landen hoeven wij vooralsnog niet uit te wijken naar andere accommodaties. De situatie is verre van ideaal op dit moment, dat mag duidelijk zijn. In al onze afwegingen staat de veiligheid steeds bovenaan. Veiligheid gaat voor medailles.”

Comments

Popular Posts