Sportzomer kolder.

Sportzomer kolder.
De aankondiging vond ik nog wel leuk: sportzomer. Met een zonnetje, zo rond het midden van het jaar, sport in het middelpunt en atletiek in centrum Amsterdam. Mooi zo’n zomer.
 Maar toen.

Toen deed het Nederlands elftal niet mee op het EK. Was Mart Smeets van het toneel verdwenen. Ging Bertens al snel aan de aardbeien met room na verloren sets. Last but not least: weinig zon. Ik werd er niet heet of koud van. Het ergste was dat er een heel slap aftreksel (langs de lijn) en foute mix van sport en nieuws op Radio 1 was. Terwijl de apotheose nog moest komen haakte ik bijna af.

Gelukkig ben ik weer even op het spoor gezet door de moeder der sporten. Een zomersport bij uitstek. Eerst door het bezoeken van een meerkamp bij mijn oude club De Spartaan: het begint allemaal met meerkampen. (Ik zag kinderen van mijn atletiekkinderen deelnemen). Daarna door een weekend kijken bij de jeugdkampioenschappen atletiek in Breda. Het begint allemaal bij de jeugd. (Ik zag heel veel van mijn oud-atleten nu als coach).


Wat overblijft is een beeld wat maar niet van mijn netvlies verdwijnt. Eerst was er Ronald Koeman in een (te) strak voetbalshirt van Everton. Tweede was Ivan Lendl in een (veel te klein) trainingspak op de baan met (zijn grote kind) Murray. Toen zag ik langs de atletiekbaan (te veel) coaches met (te grote) buiken in trainingskledij.

Ik krijg de zomerkolder en ga direct op dieet.

Comments

Popular Posts