handdoek en sprint

Thamer shows his first medal in a senior competition: bronze in the 100 metres. (Emir Cup 2007 c Gerard Lenting)


Gisteren moest de oudste van mijn atleten aan de bak. Thamer is de sprinter van mijn groepje en hij zag dit jaar alle andere jongens sneller worden en persoonlijke records lopen. Eerst leek hij geirriteerd later gebrand om zijn reputatie te bevestigen: snelste van Aspire. Toen vorige week twee jongens pr's scoorden op de 200m en hij weer geplaagd werd leek de knop om te gaan. Geconcentreerd op alle trainingen en volle bak. Dat laatste had ik hem verweten. Vijf keer zestig met blokstart is vijf keer vol en niet 1 uit 4 ofzo omdat er steeds iets 'niet goed' gaat.
Bij de Emir cup mocht hij dus starten bij de senioren niet in de snelle serie met mannen onder 10"50 achter hun naam maar in de B-finale zeg maar. Hij won de serie, twee concurrenten vielen geblesseerd uit, de klok stond stil op 10.75sec., en het bleek uiteindelijk goed (mede door een tegenvallende A-finale) voor een bronzen plak!
Super gelopen en een dik pr, helaas kregen we te horen terwijl hij net met een handdoek het zweet van zich afveegde dat er teveel wind stond: +2.7.
Hij glunderde: die windmeting doet me niks ik heb gewoon hard gelopen.
Ik kon het alleen maar beamen.

lees net dat twee van Wigerts' meiden er een punt achter hebben gezet. Het lag in de lijn der verwachtingen maar toch.
uit de T knip ...............
Atlete Joan van den Akker heeft noodgedwongen een punt achter haar atletiekcarrière gezet. De sprintster werd de afgelopen jaren achtervolgd door een voetblessure. Van den Akker nam in 2004 als startloopster van de 4x100 meter estafetteploeg nog deel aan de Olympische Spelen in Athene. Een jaar eerder was ze met die ploeg nog twaalfde geworden op de WK in Parijs.
Ook Annemarie Kramer, de laatste jaren eveneens deel uitmakend van de nationale estafetteploeg, is met atletiek gestopt. De charmante Haarlemse wil zich concentreren op haar maatschappelijke toekomst........... knip

Comments

Popular Posts