sports news


" Two women form the team from Qatar in the Gulf Air 17th Gulf Scrabble Tournament next month here, the first all women contingent. In a game dominated by men, Loreta Alban and Lauren Alleyne are taking part. Seven women players are expected to be in this year’s GST. "


jawel dit sportnieuws vandaag in de krant!
dit bord spel speelt men over de hele wereld, dus ook hier.
Alfred Mosher Butts (1899-1993), de uitvinder van het scrabble, was een man met een brede belangstelling. Van beroep was hij architect maar, in z'n vrije tijd schreef hij en verder schilderde hij graag. Ook sneed hij met plezier houten puzzels.
Toen hij aan het begin van de jaren dertig ontslagen werd, ging hij niet bij de pakken neerzitten. In tijden van recessie konden mensen wel wat afleiding gebruiken dacht hij: en maakte een houten woordspelletje.
in een land als qatar waar lezen en schrijven niet op een erg hoog peil staat is het verbazingwekkend dat het spel uberhaupt populair is. maar de vrouwen, ja dat is een ander verhaal. de vrouwen zijn leergieriger, meer gemotiveerd, beter opgeleid en zijn bezig aan een inhaalslag op fitness gebied.
een gezonde geest in een gezond lichaam zeiden ze in de oudheid al.
jammer dat merknamen niet mogen in scrabble anders zou ik nu: " asics " neerleggen.

Comments

Popular Posts