La Curaracha


La Cucaracha

De eerste keer schrok ik me wild. Het was op Lanzarote en we kwamen terug van het diner op het paadje naar het appartement kraakte het onder mijn slipper. Mijn eerste kennismaking met een kakkerlak.
Kakkerlakken zijn een onderstam van de geleedpotigen en wel met zes poten! Hexapoda: ze worden onderverdeeld in: insecten, oerinsecten, dubbelstaarten en springstaarten(wikipedia).

Sinds vorige week hebben we ze opeens weer. Af en toe eentje maar gisteren opeens een stuk of acht op hun rug in de kamer. Daar word je niet echt blij van. Zeker niet als je je bedenkt dat deze insecten meer dan dertig bacterien kunnen overbrengen. Met hun poten poten pikken ze van alles op van willekeurig oppervlak: muren, vloeren, koelkasten, badkamerwand, afvoerpijp noem maar op.
“ Germs that cockroaches eat from decaying matter or sewage are protected while in their bodies and may remain infective for several weeks longer than if they had been exposed to cleaning agents, rinse water, or just sunlight and air”

http://www.bio.umass.edu/biology/kunkel/cockroach_faq.html

Het huis is schoon, alle vloeren worden steeds gedweild, er is geen afval in huis. Maar toch. Zelfs gisteren toen de schoonmaker nog maar net was geweest lagen er weer drie in de kamer!

Toch maar de lokale bestrijdingsdienst inschakelen om weer eens te spuiten om zo een eind aan het liedje (La curaracha) te maken.

Comments

Popular Posts