nieuws uit het hoge Noorden: Groningen (e.o)


Op de A28 ter hoogte van Assen werd een automobilist langs de kant gezet door een politieagent omdat hij zijn autoramen niet goed ijsvrij heeft gemaakt. Sterker, de bestuurder was de weg opgegaan met een miniem kijkgat. Dit gevaarlijke rijgedrag leverde de man uiteindelijk een boete op van 240 euro.
bron (de T)

De man van 25 miljoen uit de provincie Groningen heeft uiterst nuchter gereageerd op het binnenhalen van de hoofdprijs van de Oudejaarsloterij. Hij speelde automatisch mee.

"Hij heeft als abonneespeler het lot niet hoeven kopen bij een verkooppunt en voor het in ontvangst nemen van de prijs hoefde hij ook niet naar Den Haag te komen. Wij hebben het geld rechtstreeks naar hem overgemaakt ", aldus Nathalie Brand van de Staatsloterij.

De Groninger werd in eerste instantie per brief op de hoogte gesteld. "Daarna heeft hij telefonisch zijn saldo gecheckt om te kijken of het echt waar was. Vervolgens is hij overgegaan tot de orde van de dag. Een toonbeeld van nuchterheid." De kersverse miljonair heeft laten weten niet bekend te willen worden. Ook contact met de pers stelt hij niet op prijs, aldus de Staatsloterij.

De man krijgt begeleiding bij de besteding van zijn geld. "Daarvoor hebben wij een speciale prijswinnaarsbegeleider in dienst. De begeleiding duurt een jaar. Daarna zijn de meesten wel gewend aan het idee."
(bron dvhn)

Op de Groninger diepen en het Verbindingskanaal geldt sinds dinsdag een algeheel vaarverbod. Het stadsbestuur heeft daartoe besloten om het ijs een kans te geven. Nu het ijs niet meer kapot gevaren kan worden, bestaat de hoop dat het dik genoeg wordt om erop te schaatsen.

Daardoor wordt een rondje Stad mogelijk. In 1996 werd ook een vaarverbod afgekondigd voor de Diepen. Dat leverde toen heel veel ijspret op. Overigens is het ijs op de stadsgrachten op dit moment nog zeer onbetrouwbaar.
(bron dvhn)

Comments

Popular Posts