Arnhemland

nav dit bericht een stukje muziek:

De Australische zangsensatie Geoffrey Gurrumul Yunupingu is niet gelukkig tijdens zijn Europese tour. De blinde Aboriginal, wiens stem engelachtig wordt genoemd, ''wil gewoon naar huis.'' Dat zei zijn vriend en manager tegen het Franse persbureau AFP.
Volgens zijn manager heeft Gurrumul een bloedhekel aan reizen en is hij gelukkiger als hij bij zijn familie op zijn eiland is om samen pijlstaartroggen te eten, te zingen en verhalen te vertellen.
''Sinds het moment dat we Australië verlieten, wil hij naar huis.''

Gurrumul is een beroemdheid in Australië en toert nu voor het eerst door Europa waar hij lovende kritieken krijgt. De 38-jarige artiest zingt vooral in zijn eigen Aboriginal-dialect, het Yolngu. De Aboriginalmuzikant met heimwee geeft nooit interviews en is wars van aandacht. Zijn liedjes gaan over zijn voorvaderen, geesten en zijn afgelegen geboortestreek Arnhemland in Noord-Australië.






ps.
Arnhemland (Engels: Arnhem Land) is een gebied van 97.000 km², in het noordwesten van het Noordelijk Territorium, Australië. Het gebied kreeg zijn naam van Matthew Flinders, die het noemde naar het Nederlandse schip De Arnhem, dat in 1623 de kust verkende. Het is sinds 1931 een reservaat voor de Aborigines. In dit reservaat wonen de Yolgnu, een inheemse stam van Australië.(bron:wiki)

http://en.travelnt.com/experience.aspx

Comments

Popular Posts