blauwe stad verdrinkt

dit jaar vier!!!
in totaal nog maar 180!!!
nog 1300 te gaan.................

of het nog wel door gaat.


groningen/winschoten -
Koop Holding Europe (KHE) stapt uit het project Blauwestad. Het bedrijf wil geen zware verliezen lijden op het slechtlopende plan. De provincie Groningen en de nieuwe gemeente Oldambt moeten de zaak weer vlot trekken.

PvdA-gedeputeerde Pim de Bruijne maakte gisteren bekend dat de breuk tussen de provincie en Koop Holding Europe te wijten is aan de sterk stagnerende verkoop van bouwkavels en woningen. Van de 1480 kavels zijn er na vier jaar nog maar 180 verkocht. Dat zijn zeker 300 minder dan gepland.

Dit jaar staat de teller op vier en zijn de vooruitzichten niet hoopgevend. De commissie-Alders, die de toekomst van Blauwestad onderzocht, vindt het onverantwoord de risico's in het project aan één private partij te laten. Bij een faillissement van de ontwikkelingsmaatschappij waar alleen Koop nog in zit, zou de provincie de regie op het project kwijtraken.

Volgens De Bruijne moeten provincie en KHE de details van de ontbindingsovereenkomst nog uitwerken en laten checken door juristen. Op 1 januari 2010 zijn partijen definitief uit elkaar. "De winkel blijft natuurlijk wel open. Kavelverkoop en bezoekersontvangst gaan gewoon door. De bewoners zijn op de hoogte gebracht van de situatie."

Over de condities waaronder KHE vertrekt wil de gedeputeerde niets zeggen. "Met deze wending nemen de provincie en de gemeente hun verantwoording. De provincie loopt het grootste risico.

Comments

Popular Posts