Theo Maasen, pardon lul*.


(c)GL2009 gerard lenting: presentje staat klaar.

van onze vaste medewerker.

Doha, 15 november- Geteld heb ik het niet, hoevaak Theo Maasen gisteravond in de Sherazade zaal van het Ramada zijn geslacht noemde, vastpakte of in verband bracht met ‘de daad’, maar het moet een aardig moyenne hebben opgeleverd in zijn voorstelling van zo’n negentig minuten.

Voor de pauze flink de vaart er in en diverse zaken door elkaar. Na de pauze en omslag. Andere humor. Dus eigenlijk foute humor die je moet snappen om de goede humor er van in te zien. Beetje omgekeerde wereld. Dus WOII was zo slecht nog niet enz. Kijk maar naar de oplossingen van de PVV, dat werk dus.

Veel bijval kreeg Theo niet na de pauze. Wel veel oh, en ah als er weer een holocaust grap ‘verkeerd’ viel. Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig zou Herman Finkers zeggen. Wat meer interactie met de zaal dat had hij gisteravond wel nodig maar daarvoor ontbrak de actualiteit en de aanleiding. Het werd een echte one man show cabaret.

De rode draad, ooit door Freek de Jonge in de voorstelling verweven, was de geboorte van de zijn dochtertje. Na de pauze werd dat de onzekere toekomst van dat kind. Met een trucje keek zij naar wat hij nu deed en daar gaf hij dan weer commentaar op. Dat werkte deels. Temeer omdat het teveel dezelfde stem, manier van grappen was. Een beetje andere regie zou een groter effect opleveren.

De boodschap dat de mens wel goede dingen in zich heeft maar dat de toekomst er somber uit ziet werd hiermee een beetje lacherig afgedaan en kende een onverwacht slot. Geen echt einde: “Ja ik vindt het ook een kut einde”

De volle zaal (ruim 250 nederlands sprekenden, waaronder de ambassadeur en zijn vrouw) beloonde hem met een kadootje voor het dochtertje, een bos bloemen en een ovationeel applaus. Theo Maasen is een lul want er mochten geen foto’s gemaakt worden en stond ere en heuse bodyguard om dit nauwlettend in de gaten te houden. En de mobieltjes moesten ook nog een avondje uit. Kortom een geslaagd DSA (Dutch Speaking Association) evenement.

• vrij naar hein de kort

Lees ook:

http://www.parool.nl/parool/nl/21/FILM/article/detail/267647/2009/11/13/Theo-Maassen---Zonder-pardon.dhtml

Comments

Popular Posts