vals spelen

Vals spel in de sport heeft niet alleen op het hoogste niveau plaats. De organisatie van de wedstrijden om de Pieter Cup, een zwemwedstrijd in Eindhoven voor de jeugd, werd geconfronteerd met ten minste zestien gevallen waarbij coaches een snellere tijd als persoonlijk record van hun pupillen opgaven om ze op de deelnemerslijst te krijgen... knip.

(Dat meldt het AD vandaag).
GL:
Als ik dit lees moet ik even hartelijk lachen. Zo gauw als er ‘iets te verdienen’ valt wordt er met regels gesjoemeld. Des te ‘hoger’ het doel des te meer lijkt het doel de middelen te heiligen.
De jonge Nigeriaanse voetballers die opeens terug getrokken werden voor de WK onder twintig.
De Qatari spelers van onder 20 die speelden tegen de UAE waar jongens speelden die Tiny Ruys een aantal jaren terug ook al kon opstellen.
Het lijkt ook veel op het verhalen van de jonge Chinese turnstertjes die ouder werden gemaakt in de papierwinkel en in de computerbestanden om te kunnen schitteren in de 2008 Beijing Spelen.
Of kijk eens naar het aantal dopinggevallen in de masters categorien.
Kijk wat er meestal bij de grotere ateletiekwedstrijden in Nederland (Spar baan circuit) en je ziet allemaal prachtige pr’s die mijlen ver van de seizoenprestaties afwijken of tijden die buiten de limietperiode om gehaald zijn.
(maar was dat al niet zo bij de beroemde instuifwedstrijden op Ookmeer voor de MILA nummers ??).
Knip..........
De wedstrijden om de Pieter Cup maken deel uit van het Swim Cup-evenement en zijn vernoemd naar toernooidirecteur en oud-topzwemmer Pieter van den Hoogenband.

Verscheidene ouders van zwemmers die op internet de namen van de te hoog ingeschaalde deelnemers zagen, reageerden daarop weer met anonieme protestmails.

In één geval dreigde iemand zelfs naar de pers te stappen als de problemen niet voor een bepaald tijdstip zouden zijn opgelost.
,,Dit geeft wel aan hoe graag men aan de wedstrijden om de Pieter Cup wil meedoen,'' zegt Martien Heijnen namens de organisatie in Eindhoven. ,,Maar deze massale zwendel is natuurlijk triest en dat geldt ook voor de reacties van boze ouders. Dat ze protesteren is prima, maar doe dat dan netjes met een naam erbij.''

Er mogen 300 kinderen meedoen aan de wedstrijden om de Pieter Cup
.

GL:
De zwembandjes en stroomlijnpakken zijn er niks bij! Bij de volgende wedstrijd ook controleren op kieuwen en zeker ook vliezen tussen tenen en vingers (bij ouderders) aub. Zij die om redenen genoemd in het AD stuk niet mee mogen doen kunnen zich nog wel opgeven voor de Lorelei CupD die dit jaar in open water gehouden zal worden gelijktijdig met de Nieuwjaarsduik.

Comments

Popular Posts