een uitje op het hippisch centrum van doha



(c)GL2009 gerard lenting > albert zoer en jessica kurten.

dat was weer eens een ervaring (rijker).
hoewel het paardencentrum slechts hemelsbreed een kilometer van ons huis is lijkt het vreemd dat we er nog nooit geweest zijn. dat lijkt slechts zo. meestal zijn de wedstrijden op de renbaan op een tijdstip welke voor ons niet te combineren is met het werk en zijn de andere wedstrijden vaak al voorbij voor je er weet van hebt.
dit jaar geen excuus voor de global championstour (een idee van de nederlandse ruiter rob ehrens)tijd over immers!
goed even in het schema geneusd en donderdagmiddag 15.00 uur was er een wedstijd volgens het programma dan het is altijd afwachten wat er werkelijk te doen is.
wij er naar toe. parkeerplaats akelig stil, arena volledig leeg. goed dan maar een van de grooms gevraagd. nee het is pas om zes uur en daarna om negen uur.
oh, en wat is er nu? niks. maar in het programma staat wel iets over wedstrijden gedurende de dag toch? oh, dat is voor de 'beginners' en is binnen.
wij zwerven over het terrein om de ingang van de indoormanege te vinden en na een zwerftocht vinden we die ook. jammer genoeg is er net een wedstrijd afgelopen, die van 15.00 uur namelijk en de volgende laat nog even op zich wachten want er is een changement gaande. we besluiten toch maar te blijven. kijken het wedstrijdje aan, verpozen in de hospitality area en moeten dan nog een drie kwartier wachten voor de start van de echte wedstrijd van zes uur.
als die is begonnen en halverwege wordt een 'harkpauze' ingelast om het zand tussen de hindernissen te egaliseren heeft mevrouw lenting wel genoeg gezien (gedurende de vier uur die we inmiddels hebben gezeten). albert zoer is tot dat moment de enige die foutloos rond is gegaan maar een paar kanonnen moeten nog komen. gelukkig hebben we alletwee wel wat foto's geschoten en is ons gezelschap na vier uur ook zonder gespreksstof.
lees net in de uitslagen dat uiteindelijk de noord ierse dame jessica kurten (ze is getrouwd met een duitser) het prijzengeld van 16000 euro heeft gewonnen.

http://www.globalchampionstour.com/index.php#/results/doha/2009/gct_doha_2009_3

de twee hoofdrol spelers toch vast kunnen leggen voor de wedstrijd.

Comments

Popular Posts