ik snap niks van voetbal (en dat wil ik graag zou houden)

Ik snap dus niks van voetbal. Ik bedoel maar. Zo mogen voetballers, de naam zegt het al, slechts zelden iets met hun handen doen, en dus oefenen ze daar niet op. Een inGOOI is dus bijna altijd inleveren bij de tegenpartij. (Het zelfde geldt voor de doeltrap maar dat is dan in ieder geval nog met de voet.)Of neem de vrije trap. Daarbij dient de tegenpartij een regelementaire 9.15m (= ten yards)afstand te nemen en toch presteren de meeste het op dan in die levende muur te schieten. Van die dingen dus. Het is bij standaard situaties vaak het geval gewoon niet te begrijpen voor mij: waarom de bal niet voorkomt bij een corner of het hele veld overvliegt,
een strafschop die niet goed wordt geraakt, en zovoort en zo verder.)
Of van die regels. Springt een verdediger op en de aanvaller doet als of 'ie ook springt dus valt de verdediger over de aanvaller. Fout van de verdediger. Vandaag speelt Messi de bal met zijn armen tegen de torso van Mueller aan. Hands van Mueller zegt de scheids. Stekelenburg stompt de bal nog net met zijn hand naast het doel, maar de man in het zwart zegt gewoon doelschop. Wordt de aanvaller van paragua vanachteren neer geschopt..... niet eens geel. Kortom de spelregel intepretatie snap ik al helemaal niet dus laat ik de buitenspelregel maar buiten beschouwing. Wat een aanfluiting. Het voetbalveld heeft variable afmetingen maar zouden alle wk-velden wel dezelfde afmetingen hebben?

Van Persie raakt geen skippybal maar wordt -steeds- veel te laat gewisseld. Zelfde vandaag bij de duitse turk oezil, ook niks klaar gemaakt maar wel 90' op het veld gehobbeld. Op alle voetbalkennerwebsteks wordt Kuyt afgemaakt terwijl hij al twee keer het NLXXI op sleeptouw heeft genomen.
Maar goed ik snap het niet. Brazilie overklast Nederland maar scoort niet meer in de eerste helft. Paraguai heeft een groot veldoverwicht en prikt een pingel er niet in.
Ghana heeft prachtige atletische spelers en laat zich de halve finale van het brood eten door Suarez (bij FC Groningen nog steeds salaris genoemd).

Ik voorspel (nu op zaterdag) een finale NED-GER waar na negentig minuten de oosterburen weer als winnaars het veld verlaten. Snappie?

(nabrander: dus een eigen goal bestaat eigenlijk niet en dus heeft wesly van kabouter sneijder twee keer gescoord tegen brazilie. ik hou het er op dat brazilie twee keer scoorde maar dat WIJ met 2-1 hebben gewonnen.)

Comments

Popular Posts