weekend!

'Wipkippen genoeg, maar geen speelplaats'

Zo’n kop prikkelt.
De gedachten spinnen.
De zinnen geprikkelt.
Tenminste als je voor kippen geen dieren voor je ziet.
Maar gewoon lekkere kippen.
Chicks!
Maar ja, geen speelplek.
Nergens te vinden.
Geen plaatsje vrij.
Haantjes gedrag.
Maar wat kun je er mee?
Niks, nada.
Want:
'Wipkippen genoeg, maar geen speelplaats'

Uit het Leids Dagblad.
KATWIJK - Glijbanen staan er overal in Katwijk. En wipkippen natuurlijk. Dat was de Katwijkse Thea Durieux, moeder van twee kinderen, al eerder opgevallen. Maar een echte speeltuin met toestellen voor grotere kinderen ontbreekt in Katwijk. En dat is hard nodig, vindt ze. ,,Want eigenlijk is er niets voor kinderen.''

AGGGH.
Speeltuinje spelen. Maar de beste mevrouw Durieux weet niet wat zich op de hals haalt. Weet mevrouw wel dat er voor grote speel toestellen speciale voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden.
(Speeltoestellen voor openbaar gebruik, zoals speeltuinen, scholen, restaurants, winkels, parken, etc. dienen te voldoen aan de eisen van de NEN EN 1176 normen en het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen.)
Veiligheid mevrouwtje. En voor je het weet buurt overlast want dan jankt er weer een kind met een tand door de lip of een geschaafde knie.
(De maximale valhoogte van een speeltoestel is de hoogte waarbij het risico van een val aanvaardbaar wordt geacht. Hoe hoger het toestel, des te hoger moet de maximale valhoogte van het bodemmateriaal zijn.)
Dus bedenk je drie keer voor je een speeltuin wilt.
Eigenlijk is een speeltuin niks voor volwassen.
Behalve wipkippen dan.

Comments

Popular Posts