pagina breed


bron: http://www.vulkaner.no/n/birds/owl/tegn/Bubo_scandiacus.jpg


Pagina breed twee fot's met onderschrift hier in de peninsula over nederland.
Jawel, wereldnieuws.
Op de ene foto een rij auto's en op de andere een uiltje.

novum:
knip...Texel wordt overspoeld door vogelaars nadat dit weekeinde de in Nederland nauwelijks voorkomende sneeuwuil is gespot. Zondag deden honderden vogelliefhebbers het Waddeneiland aan, en een dag later zijn er nog enkele tientallen aanwezig. Dat zegt redacteur van de Dutch Birding Association René Pop.

Een lokale vogelaar spotte het jonge vrouwtje zaterdag bij Oosterend, vertelt Pop. ‘Daarna kwamen zo’n beetje alle vogelaars van het eiland kijken.’ Toen de ‘bubo scandiacus’ zondag in De Cocksdorp opdook, kwamen twee- tot driehonderd vogelaars volgens Pop van heinde en verre. ‘Het hele dorp stroomde vol met mensen.’ Maandag houdt het dier zich schuil aan de andere kant van De Cocksdorp.

De sneeuwuil duikt volgens Pop zelden op in Nederland. Er zouden slechts een paar waarnemingen zijn geregistreerd van de vogel, die vooral voorkomt op de hoge toendra’s. Wat dit exemplaar op Texel te zoeken heeft, weet Pop niet zeker. ‘Als het voedsel schaars is, zakken ze af naar beneden. Misschien is deze vogel daarom nu ook hier.’........

Comments

Popular Posts