woeilige baren

Finnair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland. Finnair opereert vanaf de luchthaven Helsinki-Vantaa. Ze opereert hier al jaren. Maar dit niet alleen. Kent u Finnair? En beviel het? Ik bedoel afgezien van de bevallige stewardessen?
Wat wil het beval: gisteren is een Zweedse vrouw bevallen in een toestel van Finnair. Dat de baring in dit ongewone kraambed plaats vond was opmerkelijk. De kraam kreeg gestalte onder het toeziend ook van twee artsen en (zo zou Barende Barendse gezegd hebben) twee stoere verpleegsters. Het gebeurde op elf kilometer hoogte boven Kzachstan. Dat is dus in Azië Het land dat grenst aan Rusland, China, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en de Kaspische Zee. Dat laatste is jammer. Hier had Barentszzee beter gepast.
Is zo’n kind nu geboren op Fins grondgebied: vliegtuig? Dat zou een schok zijn voor de Zweedse, het zweet zou haar spontaan uitbreken. Zweden en Finland zijn zo Belgie en Nederland zeg maar. Of is Kazachtstan toch Europa?
Vragen vragen naar aanleiding van een berichtje in de krant:

Knip...
Een Zweedse vrouw is donderdag op weg van Bangkok naar Helsinki op elf kilometer hoogte boven Kazachstan in een vliegtuig van Finnair bevallen van een kind. Twee artsen en twee verpleegkundigden die toevallig aan boord waren verleenden assistentie, via een satellietverbinding bijgestaan door een medische dienst op de grond. ... knip

Comments

Popular Posts