open brief

Beste Dennis,

Wat heb ik de laatste jaren genoten van jouw voetbalkwaliteiten in Engeland, geweldig. Goede keuze ook om gewoon te stoppen en niet aftebouwen bij mij in de zandbak. Mooie huldiging in het nieuwe stadion ook. Nu lees ik dat het toch weer bij je gaat kriebelen. Ik dacht je komt toch nog (wel een stukje rijden, hoor) maar nee.
Een cursus.
Zo'n her en der een cursusje doen lijkt me niet verkeerd om ook eens wat buiten het voetbal om je orienteren: word/presenteren/spreken in het openbaar/middenstandsdiploma/golfvaardigheidsbewijs dat soort dingen. Maar je hebt ingeschreven voor de cursus coach betaald voetbal lees ik in een stuk van Willem Vissers.
Doe dat nou niet Dennis. Alsjeblieft niet. Teveel van je collega's hebben het al gedaan met desastreuze gevolgen voor hun naam, hun gezin en hun ego. Ik zou zeggen je bent er te goed voor.
Jouw inzicht, balgevoel en ervaring is voor het gros van de huidige voetballers sowieso niet haalbaar. En bij wat voor club kom je terecht als je niet wilt vliegen?
Geen championsleague, geen uitgestrekte landen als australie, rusland of amerika, geen uefa-cup kandidaten zelfs.
Dus dat worden weekenden aan de Lange Leegte, in de Koel,of het achterveld bij Feyenoord.
Kijk naar Gullit, dat wil je toch niet? Of zie Koeman R, daar wordt je toch niet vrolijk van? (om van Koeman E, maar even niet te spreken). Ook Bassie slaapt niet lekker als ik zijn koppie zie, afwachten wat íe op het EK nog doet anders komt hij de Arena niet eens in denk ik zo.
Herrinner je de uitspraak van Willem nog toen hem gevraagd werd of meneer van Hanegem nog wat had opgestoken bij de lessen van Foppe de Haan destijds? "Ja een sigaret", zei de Kromme.
Beste Dennis, voor je eigen best wil, zeg na die paar keer in Zeist gewoon dat het je zwaar is tegengevallen die cursus en dat de tactische bagage die je meekreeg teveel is voor je ambitie, of dat het lange staan langs de lijn slecht is voor je spatader, maar doe de laatste stap niet: coach worden.
Ik vertrouw op je spelinzicht of bel anders nog even met Co of Louis.

sportgroeten

gerard die niet van voetbal houdt.

http://www.volkskrant.nl/sport/article524828.ece/Bergkamp_gaat_leren_voor_trainer%2C_want_het_begint_weer_te_kriebelen_bij_hem

Comments

Popular Posts