leuk

een leuk initiatief van de DSA om een nederlandse film te vertonen in de filmzaal van een van de vele mooi compounds. de opkomst was naar mijn idee ook niet slecht dus ruim 50% van de 50 luxe stoelen was bezet.
de vertoning heette Tiramisu een Nederlands drama uit 2008geregisseerd door Paula van der Oest en met oa Anneke Blok, Jacob Derwig en Olga Zuiderhoek.
we hebben gelachen en ons goed vermaakt gedurende de 90 minuten als had het wat mij betreft iets korter gekund en gemogen.
Maar goed Tiramisu had ik nog nooit van gehoord (foei!) en zeker niet gezien. En dat terwijl de film twee gouden kalveren heeft gewonnen op het Nederlands Film
Festival van 2008 voor de beste Actrice: Anneke Blok en de beste Muziek: Michiel Borstlap.
Verder staan voor dit jaar voorlopig op het programma bij de DSA:
Shouf Shouf Habibi, Any Way the Wind Blows, Zomerhitte. Dus krijgen we onze nederlandse cultuur op een presenteerblaadje.


inhoud (moviemeter.nl)
Anne (Anneke Blok) is een getalenteerd en flamboyant actrice. Ze woont op een woonboot in de binnenhaven van Amsterdam, samen met haar dochter Masja. Ze is een jaar of drie geleden gescheiden van Lex. Iedereen is dol op Anne, haar mede-acteurs zijn in feite haar familie. Na het thuiskomen van een première, valt Anne met haar dronken kop van de trap van de kade. De volgende dag wordt ze gewekt door de deurbel. Met bonkend hoofd en een opgezwollen enkel doet ze open en staat tot haar verbazing oog in oog met een keurige, enigszins burgerlijke man met een koffertje in zijn hand. Hij stelt zich voor als Jacob, haar nieuwe boekhouder. Jacob schrikt wanneer hij ontdekt dat Anne het niet zo nauw neemt met haar uitgaven en enorme schulden heeft. Anne lijkt in eerste instantie niet erg onder de indruk, maar wanneer het tot haar doordringt wat er aan de hand is, raakt ze langzaam maar zeker in blinde paniek, ze wil haar geliefde woonboot absoluut niet kwijt.

voor een negatieve recensie
http://www.nu.nl/film/1465085/tiramisu--paula-van-der-oest.html

Comments

Popular Posts