phelps

Uit de krant.................

De Amerikaanse zwembond heeft meervoudig Olympisch zwemkampioen Michael Phelps donderdag voor drie maanden geschorst. De Amerikaanse topsporter kwam in het nieuws, buiten het zwembad, nadat een Britse boulevardkrant deze week een foto toonde waarop Phelps een wietpijp rookt....................

GL: even wat feiten.
Het was op een feestje van een ‘vriendin’.
Waar een andere aanwezige ‘vriend’ een snaphot maakte.
Deze ‘vriend’ heeft de foto verkocht
Aan een ‘pulpblad’.

Het vervolg.
1.
De zwembond stelt dat de schorsing niet is bedoeld als straf voor het overtreden van het drugsverbod. De reprimande moet worden beschouwd als een ,,krachtige boodschap’’ aan Phelps over zijn status als voorbeeld voor jongeren.
GL: alternatief, Phelps moet verder alleen nog in zwempakken zonder pijp zwemmen
2.
Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kellogg’s maakte kort na de schorsing bekend dat het een reclamecontract met Phelps gaat beëindigen.
GL: alternatief Durex (bong-boner-etc)
3.
De Amerikaanse zwembond maakte tevens bekend dat Phelps tijdens zijn schorsing geen financiële ondersteuning krijgt.
GL: nog een krachtige (reclame)boodschap

4.
Het Internationaal Olympisch Comité en de wereldzwembond FINA hebben genoegen genomen met de excuses van de zwemmer.
GL: genoeg excuses nemen, genoegen nemen met excuses maar geen excuus als je het genoegen proeft

GL.
Terwijl de tennissers en voetballers zich druk maken om de WADA-regels, moet een Olympische sporter buiten het seizoen in zijn vrije tijd nog meer op zijn hoede zijn.
Voor je het weet staan de dopingjagers op de stoep bij een face-booker, een twitteraar of een hyver om materiaal te verzamelen. Voor je het weet ben je je sponsor kwijt omdat je lievelings biertje niet past bij hun imago. Voor je het weet kun je alleen nog thuis op je eigen toilet een sigartje wegpaffen. Voor je het weet is er een speciaal show-nieuws met ge’snap’te kampioenen.
Alternatief:
Als ik Phelps was geweest had ik Bob Marley de schuld gegeven; er werd zo veel rum gedronken en reggae gedraaid op het feest dat je dacht dat je bij Bolt op Jamaica was.

Comments

Popular Posts