chaos

De Braziliaanse president Dilma Rousseff zoekt internationale steun om haar dreigende afzetting te voorkomen, lees ik in de kranten. Het is ook een rare gang van zaken. De corrupte kamerleden stemmen voor haar afzetting niet omdat ze corrupt is maar omdat ze de cijfers van de begroting te rooskleurig heeft neergezet. Het lijkt steeds meer en meer op een coup van de blanke gegoede burgerij die zich jarenlang verrijkt heeft en nu de groeiende 'middenklasse' als een bedreiging ziet. Bij de komende verkiezingen zijn het echter de armen die getalsmatig in de meerderheid zijn. De scheidslijn tussen arm-rijk, gestudeerden-ongeletterden, noord-zuid en ook blank-gekleurd zal scherper zijn denk ik zo voor de komende tijd en dat levert een hoop onrust op. Over de Olympische Spelen heeft niemand het. Er zijn belangrijker zaken dan doping verdachten, begrotingsschandalen en accommodaties die nog niet klaar zijn.... Geluk bij een ongeluk voor de atletiek denk ik zo.

Dilma  reist volgens medewerkers naar New York, waar ze zich vrijdag bij de Verenigde Naties zal uitspreken tegen de pogingen haar het presidentschap te ontnemen.
Voor Rousseff lijkt het einde van haar presidentschap in zicht te komen. Een meerderheid in het parlement stemde eerder voor het in gang zetten van een afzettingsprocedure, omdat de president begrotingscijfers rooskleuriger zou hebben voorgesteld dan ze waren. De Senaat moet zich nog uitspreken over de kwestie.
Rousseff zei eerder door te vechten tot het einde. Ze beschuldigde onder meer vicepresident Michel Temer ervan tegen haar samen te zweren. Opvallend genoeg neemt juist hij tijdelijk het presidentschap over als Rousseff in New York is.
"Dit is een vrij ongebruikelijke staatsgreep", reageerde een woordvoerder van Temer. "Zij gaat naar de Verenigde Staten om een coup te veroordelen, maar draagt tijdens haar trip de macht over aan de man waarvan ze beweert dat hij haar wil afzetten." bron:nu.nl

Comments

Popular Posts