de dag voor DE dag

 Matig geslapen maar wel weer een gewoon iets te hoge bloeddruk. 

Dan maar eerst even scheren, ook daar beneden maar even, want het is toch een zweetboel op bed. Buiten is het de hele week al eind dertig graden. Het zal niet lang meer duren voor we iedere dag weer veertig hebben. Dat is niet een lekker vooruit zicht om dan thuis te zitten. Dus ik besluit in ieder geval een Dyson airpurifyer aan te schaffen. Want als ik de hele dagen thuis ben dan is het wel lekker om in ieder geval wat schone lucht binnen te krijgen.



De arts kwam vertellen hoe het er grofweg uit gaat zien.

Woensdag 12 uur voor de operatie beginnen de voorbereidingen op de operatie die tussen de vier en zes uur in beslag zal nemen. Dan naar IC voor een dag of twee, dan WANDELEND, , zo benadrukte hij naar de bewaakte afdeling voor een dag of twee en dan weer terug naar de kamer. Ook dat meestal een dag of twee. Vanaf het begin veel wandelen en ook een apparaatje om de ademweerstand te vergroten (door de operatie krimpen de longen iets dus moeten weer worden opgerekt).

Peter belde als ervaringsdeskundige nog om wat tips door te geven.


Diana is blij met het vooruitzicht en is zaken voor de Rioranje School  en EduMais te regelen. Van alle kanten werd gevraagd wanneer ze naar Riyadh zou gaan. Nou ze komt 14 en vertrekt weer op 30 Mei.

De chirurg nog gesproken. Hij doet het voorkomen dat het een eitje is. De operatie dus. Het herstel is wat anders en ook zeer individueel. In ieder geval drie maanden geen bovenste extremiteiten trainen maar wel veel wandelen lopen en fietsen (stationary bike)? ook reintegratie met stapjes is zijn aanbeveling. 

Fuzz,Michael, Tabo van SOTC en Esa van MAHD op bezoek geweest. Was even gezellig. 

Ze konden gelijk even kijken hoe het eten er uit zag. John en Tabo hebben hier ook al een keer gelegen. Allebei met vreemde klachten na een etentje. 

De waardering liep uit een van 4 -7 ik waardeer het zelf met een dikke acht. smaak, kwaliteit en kwantiteit meer dan okay.


Nabrander:

Van mijn grote vriend Wouter kreeg ik in begin van de avond een videoboodschap toegestuurd. Dat was al een verrassing. Nog verrassender was het dat hij allerlei mensen uit onze MCZ tijd had benadert om een boodschap in te spreken: toppers van MCZ en toppers van FCMM en Lycurgus.
Ik was na het zien compleet van slag. Want hoewel ik in mijn blog bijdrage over de operatie al de aanzet tot mijn eigen in memoriam had geschreven was dit een eyeopener om te blijven. 
De toon en impact van de boodschappen is enorm. 
Het sterkt mij om na de ingreep met volle kracht door te gaan om op mijn manier door te gaan. Kop d’r Veur zoals de Grunnegers zeggen. 

Comments

Popular Posts