3 x cijfertjes

"There are three kinds of numbers: lies, damned lies, and statistics."

Tentijde van de eeuwwisseling waren er zo’n 175.000.000 mensen woonachtig in een ander land dan waar ze geboren waren. Het aantal migranten dat vorig jaar de Nederlandse nationaliteit wilde krijgen is toegenomen t.o.v. het jaar 2005 met 6900 en bedroeg in 2006 28.200 aanvragen alsdus de IND. Deze Immigratie en Naturalisatie Dienst publiceerde een jaarverslag en bevestigde daarin dat in 83% van deze gevallen het verzoek werd ingewilligd. Even de zakjapanner er op los laten: 83% van 28.200, dus: drieen-twintig-en-een-half-duizend medelanders deden vrijwillig afstand van hun oorspronkelijke nationaliteit.

Aan de andere kant willen er steeds Nederlanders weg uit het kille, overvolle, teveel belastingheffende, vervelend tolerante landje aan de steeds ‘vollere’ Noordzee.
100.000 weldenkende Nederlanders verlieten ons land. Da’s 12000 meer dan in een zelfde periode het jaar er voor. Jammer genoeg bleven een aantal schandalig denkende Nederlanders achter. En dat worden er percentueel steeds meer!
In drie jaar is het bevolkingsverlies door migratie opgelopen tot 75000 becijferde het CBS. Slechts vijftig procent van die emigranten bestaat uit Nederlanders die in Nederland geboren zijn.

Snapt u het nog? Hebben we te maken met een migrantendraaideurcijfer?
Zijn er mensen die steeds binnenkomen en weer afscheid nemen? Zijn er mensen die blijven steken bij de douane? Schande! Hallo, is dit een afscheid of een welkomsfeestje. Sorry dat ik stoor maar eh, is dit het inburgeringsfeestje van Ali of het emmigratiebal van Alie?

Nu blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie dat 95% van de Nederlanders zich gelukkig acht. Ik denk dat ze: happy hebben ingevuld hebben. Want gelukkig komt akelig dicht bij gezellig. Leven in een paradijs en zorg dat je blijft of verhuizen naar Denemarken want daar is 97% gelukkig.

Maar hoe zit het dan met de nederlanders die in het wilde(rste)-dromen nog een nachtmerrie hebben omdat er zwarte pieten en boerka’s op wilde beesten de straten onveilig maken en met een paspoort in iedere hand de Froger hit: een eigen huis, een plek onder de zon zingen?

De Nederlandse samenleving is dusdanig multicultureel dat we eigenlijk al lang niet meer weten wat een echte Nederlander is! Sinds we de wereldzeeen hebben bevaren en af en toe als Appi of Piet Heyn het nodige mee terug namen is het een grote party-mix. Iedere dag iets anders op tafel: rijst, pasta, kouseband, nasi goreng en soms aardappelen. Het voorbeeld is al gegeven door ons Koningshuis: oranje uit frankrijk, duitschen bloed en argentijnse pit.

Nederland als smeltkroes op weg naar een score van 98% gelukkig, als er maar genoeg mensen binnen blijven. Binnen komen is geen kunst gezien de cijfers maar binnen lopen zo te bezien in de statistieken van de Quote of Forbes lijst een stuk lastiger.

Maar ach het blijven cijfertjes.
"There are three kinds of numbers: lies, damned lies, and statistics.", Disraeli of Mark Twain beide hebben gelijk (hoewel twain letterlijk twee keer).

Oh ja, als immi en emmi voel ik me hier prima thuis in Q.

Comments

Popular Posts