stromen energie

knip.........
consumption in Qatar is a whopping 700 litres per person and people need to be educated on its conservation, a water resources expert has said. “This is extremely high by any standards, as people in developed countries such as the United States use up only as much as 300-350 litres a day. As a matter of fact, in North African countries where water is scarce, the average person manages on a mere 20 to 50 litres a day,” Dr Kamel Amer....................Gulf Times.


als alles niks kost dan verspil je makkelijk.
iedere avond denk ik aan Joop van Drunen! Als ik in het voorjaar aan het eind van de training nog wel eens het licht aan deed om de horden te kunnen blijven zien of de afzetbalk kreeg ik de wind van voren. Op sportpark pim mulier draaide de meter op volle toeren zodra de lichtinstallatie aanging (en het moest ook een half uur aan blijven vanwege de hitte gevoelige lampen). Hier staan giga schijnwerpers de hele avond op een leeg sportveld gericht.
en bij mijn buren is het ook een zee van licht: spotjes buiten, schijnwerper op de ingang en lichten overal plus de onafscheidelijke airco natuurlijk.
met water het zelfde verhaal. Als ik vroeger bij mijn opa en oma water wilde drinken moest ik de pomp zwengelen, maar niet voordat er een emmer onderstond anders was het verpsilling.
hier stroomt het water bij door de straat omdat de buurman op de hoek zijn planten nat wil houden en dan wel een s de pomp vergeet...

geeft allemaal niks want de Qatari betalen niet voor water en electra.
wij, de expats, natuurlijk wel. dus is de prijs van water en licht al twee keer verhoogd sinds ik hier woon.
de geldkraan blijft ook gewoon open in de Golf. Dus is onze vriend Cor hier afentoe als consultant an de bak om doortereken hoeveel water er nodig is, hoeveel installaties er nodig zijn en hoe dit water te winnen. Gigantisch veel zo verzekerde hij ons. Ik geloof hem op zijn woord. Zeker als ze zo blijven verspillen als ze nu doen.


Joop zou hier de haren uit zijn hoofd trekken: " Weet je wel wat dat kost Lenting, jongeman?"

Comments

Popular Posts